Ei taju, et kodus sündimine oleks õudne

Eile vaatasin enne trenni minekut Delfi uudiseid. Ja mida ma näen? “Selgeltnägijate tuleproovi” saade on seekord Sindi õudustest!!!!!

Tõmmis Delfi lehelt
Tõmmis Delfi lehelt

Lasin kiirelt peast läbi Sindi kõige jubedamad sündmused, mida mina tean. Ikkagi 42 aastat siin linnas elanud ja peaksin ühtteist teadma.

Paraku algab saade sellel ajal, kui ma alles trennis olen. Pole hullu vaatan järele, mõtlen suurest uudishimust.

Koju jõudes panen teleka mängima. Selgeltnägijad liiguvad mööda kitsaid koridore, seinad on soditud, saateosalised räägivad mingist vastikust haisust, verest, plahvatusest…

Et siis Pärnu maantee 27a-s midagi toimunud??? Aga midagi ei klapi – seinad on ikkagi teistsugused, laes on ripplagi. No ei ole 27a! Ja siis veel ühe ukse peal number 25! Meie ühikas on ju kolmekohalised numbrid. Ei ole Sindi. No nii, järelikult Sind õudused alles tulevad… Saade jätkub. Ja siis: “Pärnu lähistel Sindi linnas…” alustab saatejuht Jürgen Veber järgmist lõiku. Nüüd siis saan ka mina teada Sindi õudustest. Vererõhk vist pisut tõuseb.

Näidatakse Ilme Prenge maja. Mis mõttes!? Ma tean selle maja praeguseid elanikke ja olen seal majas ka kooli ajal mõnel tuttaval külas käinud. Mis õudusi see maja küll endas peita saab? Kummitab? Mingi saladuslik jõud ei lase pererahval magada? Poltergeist? Igasugu mõtteid jõuab peast läbi käia. Mingeid veretöid või muid õudusi pole küll kuulda olnud. Aga ju kõik alles selgub.

Siis näidatakse alaealist tüdrukut, et temaga ongi selles majas midagi toimunud. Mingi õudne asi peab ju olema, nagu lubas Delfi uudise pealkiri! Väärkohtlemine ja kuritarvitamine ei tule kõne alla, sest Eesti on piisavalt humaanne paik, kus sellise kohtlemise ohver ise teleekraanile ei kipu. Näeb ta siin vaime? Magades tõuseb lenneldes lae alla? Saab ta minna läbi magamistoa peegli mingisse teise maailma?

Tõesti nüüd on selge, midagi päris õudsat, midagi seletamatut, peab seal majas toimuma! Ja siis ….. Selgub tõde. See tüdruk on selles majas sündinud!!!!! Terve kristlik Eesti lööb ilmselt ristimärki ette, moslemid viskuvad näoli Meka suunas. Põrgu külmub ära. Inimeste soontes tarretub veri! Midagi nii õudsat pole eestlane kunagi kogenud! Saade on ennast ära tasunud. Õudus ja Sindi ühes lauses müüb.

Mina aga põlise sintlasena olen pettunud. Olen nii rikutud, et mina ei taju, et kodus sündimine oleks õudne! Olen teistsugune… Olen lihtsalt sintlane, pesen hambad ja lähen magama.

Marko Šorin
Sindi linnapea