Kuhjavere Teatrikohvikus etendus näidend maaettevõtluse ajaloost

Tänassilma näitering Pupud Jukud. Fotod: Kuhjavere külaselts
Tänassilma näitering Pupud Jukud. Fotod: Kuhjavere külaselts

Viljandimaal Suure-­Jaani vallas toimunud Kuhjavere külateatrite festivali traditsioonilisel eelsündmusel, Teatrikohvikus, etendas Tänassilma harrastustrupp maaeluettevõtluse möödanikku tutvustava näidendi.

Teatrikohviku avas Kuhjavere külavanem ja külaseltsi juhatuse esimees Romeo Mukk. Koosolijate lemmikuks kujunes noor lõõtspillivirtuoos Ainar Arula. Harrastusteatrimaailma tuntud tegija trupp Pupud Jukud Tänassilmast etendas „Jõeoru villa lugu“.

Etendus andis läbi tõsielufaktide ja huumori ülevaate ettevõtlustegevusest hoones, kus tegutsenud meierei, vorstivabrik ja viimased kümme aastat toitlustus­ja majutuskoht. Kunagine tootmishoone asub Tänassilma külje alla, seda kutsutakse Jõeoru villaks.

Muusikalist meeleolu lõõtspillidel lõid isa ja poeg Ain ja Ainar Arula Suure­Jaani vallast Taevere külast. „9­aastane pillimees Ainar kujunes publiku lemmikuks, aplaus talle oli silmapaistavalt tugev,“ rääkis Kuhjavere Külaseltsi juhatuse liige Urve Mukk.

Lõõtspillimängijad Ain ja Ainar Arula.
Lõõtspillimängijad Ain ja Ainar Arula.

„Teatrikohvikusse oldi tuldud Harjumaalt, Pärnumaalt, Tartumaalt, Hiiumaalt ja muidugi Viljandimaalt. Oli sugulaste kokkusaamisi, ühise puhkuse veetjaid, endisi kuhjaverelasi ja seetõttu elevust küllaga. Maitseelamusi s andsid maitseelamusi Kuhjavere külaseltsi liikmete valmistatud soolased ja magusad suupisted,“ lisas ta.

12. Kuhjavere külateatrite festival toimub 13. ja 14. augustil. Lavale astub 15 näitetruppi, kes tulevad seitsmest erinevast maakonnast.

Lisainfo: www.kuhjavere.ee

Jaan Lukas

Share via
Copy link
Powered by Social Snap