Poseidoni staadioni rajamine edeneb paljude abiliste osavõtul silmnähtavalt jõudsalt

Lõppeva nädalavahetuse kahel päeval korraldas Pärnu JK Poseidon taas Sinti rajataval jalgpallistaadionil suured talgud, kus praegu on kujunenud üheks peamisemaks ülesandeks välja kividest puhastamine.

Germo Karro läheb teo käigul liikuvat traktorit peatama, et kivide noppijad järele jõuaks Foto Urmas Saard
Germo Karro läheb teo käigul liikuvat traktorit peatama, et kivide noppijad järele jõuaks. Foto: Urmas Saard

Eile alustati talgutega poole viiest ja rabati tööd teha neli tundi, täna nopiti kive alates keskpäevast kuni kuueni. Laupäeval vedas traktor enne talguliste tulekut viimased suured kivid ja asfalditükid minema ning käis kogu ala randaaliga üle. Talgulistele jäi väiksemate kivide korjamine, millest saigi käesoleva nädalavahetuse põhiline töö. Eile oli kivikorjajaid 15 inimese ümber, täna kuni paarkümmend. Traktor liikus teo kiirusel ilma juhita. Mitte seepärast, et 1959. aasta väljalaskega traktor poleks suutnud ka nobedamalt veereda, vaid seepärast, et jätkuks aega kivisid järelhaagise platvormile loopida või päris peent kildu ämbrist kummutada. Kõige töömahukam ongi väikeste kivikeste kogumine. Martin Kuldmägi ütles tööpäeva lõppedes, et praeguseks on puhastatud umbes kümnendik kogu alast. „Seega on tööd veel meeletult. Korjajateks olid Poseidoni mängijad ja toetajad, kohalikud lapsevanemad, linnapea.“

Kuldmägi rääkis edaspidisest plaanistki ja pidas mõistlikuks teha vahepeal veidi pikem vahe sisse, et siis uuesti suurte jõududega jätkata. „Kuna järgmisel nädalal elab Pärnu ja selle lähiümbrus tõenäoliselt Weekendi festivali rütmis, siis on ilmselt raske abilisi sel ajal leida,“ arutles Kuldmägi.

Linnapea Marko Šorin rääkis reedel staadionil toimunud nõupidamisest, kus tema eestvedamisel kohtusid abilinnapea Rein Ariko, OÜ Kodu Kuubis juhatuse liikmed Mikko Selg ja Germo Karro ning AS Tootsi Turba töötajad. Juba eelnevalt võttis linnapea hoiaku, et tuleb tingimata leida lahenduse, mis välistaks staadionile laotatava turba eelladustamise kuhugile mujale linna territooriumile. Otse staadionile turbamulla toomise kitsaskohaks osutus Kesktänava äärse kraavi ületamine. Linn otsustas staadionile appi tulla. Nüüd on abilinnapeal kokkulepe kohaliku ehitusmehe Toomas Kandimaga, kes lubas järgmise nädala teisipäeva õhtuks kraavile laiema ülesõidu valmis teha.

Siis pääsevad paarikümne tonnised veokid turbakoormatega otse staadionile.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sinti rajatava Poseidoni jalgpallistaadioni alalt tuleb veel kive koristada Foto Urmas Saard

 

 

 

Tootsi Turvas toetab Poseidoni esinudsstaadioni ehitamist turbaga