ESBA seeniorkorvpalli Euroopa meistrivõistlustelt tõid Eestile hõbedat pärnakad

Novi Sadis (Serbia) alanud FIMBA seeniorkorvalli võistluste valguses on asjakohane ära tuua Horvaatias kaunis Poreci linnas toimunud ESBA Euroopa meistrivõistluste seeniorkorvpallurite saavutused. Võistlused toimusid suures Žatika spordikompleksis. ESBA korraldab Euroopa meistrivõistlusi korvpallis seeniorite vanuseklassides kolmandat aastat. Vahendab Piret Hallik-Sass, MTÜ Esto Maxibasket juhatuse esimees.

ESBA Euroopa meistrivõistluste seeniorkorvpallurite autasustamine
ESBA Euroopa meistrivõistluste seeniorkorvpallurite autasustamine

Mait Käbin ja Henn Koolmeister 50+ klassis osalenud Pärnu võistkonnast vahendavad muljeid: „Kokku osales Horvaatias erinevates vanuseklassides 40 meeste ja 9 naiste võistkonda, teiste seas ka Korvpalliklubi Pärnu 50+ meeskond. Lisaks toimus 3×3 turniir ja 3punkti visete võistlus. Vanimad osalejad turniiril olid seitsmekümne viie aastased mehed. Eesti võistkondadest läks kõige paremini Pärnu võistkonnal. Nädal aega toimunud turniirilt tuldi tagasi kodukamarale hõbedase karika ja medalitega – nii, nagu möödusid pärnakatele ka Eesti 45+ ning 50+ tänavused meistrivõistlused. Mitmel veterankorvpallurist pärnakal on seega tänavusel hooajal kaelas lausa 3 hõbedast autasu!“

Pärnakatest aitasid medali Eestisse tuua Veljo Miklas, Valdo Knaps, Mait Käbin, Marko Põldsam, Henn Koolmeister, Mati Murru, kuid hõbedast meeskonda täiendasid ka pealinna pallurid: oma panuse andis 1991 a. NSVL meister Ivo Saksakulm, kunagine Venemaa noortekoondislane Jüri Metsaorg, tuntud snaiper Viljar Aus, lisaks veel Andres Kangur ja põhjanaabrist mängumees- füsioterapeut Jyrki Salmenkivi. Meeskonna nõunikuna oli kohal kaheksakümnendate kahekordne juunioride Euroopa meister Peep Jõgi.

Meeskonna peatreeneri Henn Koolmeistri arvamuse kohaselt võeti turniirist maksimaalne tulemus. Suurt allajäämist tuli tunnistada vaid kuldmedali Venemaale viinud Moskva esindusele, 38:79. Samas võeti rasked ja emotsionaalsed võidud tuntud korvpalliriikidelt: Leedult (Kaunase Omega 62:48), Venemaalt ( Kurski Dünamo 65:57 ), Ukrainalt (Veteran Basket 55:46 ). Eriti meeldejääv oli ukrainlaste alistamine, eduseisu suudeti mängida alles viimasel mänguveerandil. Turniiri kolmanda koha otsustanud mängus kaotas Ukraina meeskond lisaajal Kurski Dünamole.

KK Pärnu 50+ vedajateks turniiril olid Ivo Saksakulm (keskmiselt 14,2 punkti mängus) ja Mait Käbin (keskmiselt 14,8 p mängus). Esimene neist suutis Kurski vastu kõmmutada lausa 34 punkti. Käbin omakorda tõusta turniiri resultatiivsemeta söötjate sekka.Viljar Aus tõi ära 3 punkti visete võistluse 2. koha.