Stenbocki majas omistati Pärnu majandusõpetajale Kristi Suppile aasta ettevõtlusõpetaja aunimetus

Peaminister Taavi Rõivas võõrustas 3. juunil Stenbocki majas aasta parimaid õpilasfirmasid. Ühtlasi andis peaminister üle aukirjad aasta ettevõtlusõpetajale Kristi Suppile ja Junior Achievement Eesti aasta mentorile Janeli Virnasele.

Kristi Suppi Foto Urmas Saard
Kristi Suppi. Foto: Urmas Saard

Oma kandidaadi aasta ettevõtlusõpetaja tiitlile võisid esitada ühtviisi õpilased, õpetajad, koolijuhid, lapsevanemad ja teised ettevõtlusõppe huvilised. Aasta Ettevõtlusõpetajat valivad kandidaatide hulgast JA Eesti nõukogu ja töötajad.

Aasta ettevõtlusõpetajaks võib saada õpetaja, kes õpetab jooksval õppeaastal ettevõtlust põhikoolis, gümnaasiumis või kutseõppeasutuses; juhendab vähemalt üht tegutsevat õpilasfirmat (minifirmat); innustab õpilasi osalema õpilasüritustel ja programmides (töövarjupäev, õpilasfirmade laadad, õpilasvõistlused, majandusolümpiaad, Eesti õpilasfirmade või minifirmade võistlus jm); julgustab õpilasi ettevõtlikkusele ja aktiivsusele; organiseerib õppetööväliseid üritusi, kaasates teisigi koole; omab veel teisigi nimetamata jäänud suurepäraseid omadusi, oskusi või põnevaid tegemisi.

Külauudiste portaal on Kristi Suppi juhtimisel läbi viidud ettevõtmisi korduvalt kajastanud ja võib selle põhjal kinnitada, et tema teened kattuvad päris mitmete eelpool loetletud tingimustega.

„Olen “Aasta ettevõtlusõpetaja 2016” tiitli eest tänulik oma toredatele õpilastele Pärnu Raeküla koolist, Pärnu ülejõe põhikoolist ja Sindi gümnaasiumist ning igati toetavatele kolleegidele,“ ütles reedel peaministri vastuvõtult naasnud Kristi Suppi.

Varem on sama tiitel omistatud neljal korral

„Aasta ettevõtlusõpetaja 2015“ on Krista Savitsch Tabasalu Ühisgümnaasiumist.

„Aasta ettevõtlusõpetaja 2014“ on Ene Saar Tallinna Reaalkoolist.

„Aasta ettevõtlusõpetaja 2013“ on Karmo Kurvits Tartu Kunstigümnaasiumist.

„Aasta ettevõtlusõpetaja 2012“ on Angela Leppik Haapsalu Gümnaasiumist.

Urmas Saard