Sindi väliujula viienda hooaja avamise eel

Sindi esimene väliujula ehitati alevivalitsuse rahastamisel 1935. aastal, praeguse väliujula sai linn 2012. aastal ja on olnud pidevalt paljude suplejate teenistuses.

Priit Kask Sindi ujulas Foto Urmas Saard
Priit Kask Sindi ujulas. Foto: Urmas Saard

Sindi väliujulas paiknevad rajatised on eeskujuliku väljanägemisega ja ümbrus jätab hästi hooldatud ümbruse mulje. Mõned vanemad mehed istusid kalda äärsetel pinkidel. Priit Kask oli minu saabudes parajasti veest välja tulnud. „Käisin juba 1. mail tänavu esimest korda vees. Mõõtsin siis temperatuuri. Oli 6 kraadi. Muidugi ei jäänud kauaks vette. Kastsin korraks märjaks ja välja. Täna võis juba palju pikemalt olla. Temperatuuri ei mõõtnud, aga vesi võis olla umbes 16 kraadi,“ rääkis Priit, kes aastaid peaaegu igal päeval käib suplemas. Päris jääaugus siiski ei suple, aga varsti pärast jää minekut kuni suurte jaheduste tulekuni küll.

Alles pärast mõningast vestlust tundsin, et midagi on puudu. Ja siis taipasingi, et sügisel Pärnu jõest välja veetud ja minema sõidutatud platvormmoodulid pole veel ujulasse tagasi toodud. Ka rannavalve aknad ja uksed olid alles suletud. Oletasin, et täna olnuks rannavalvet teostav Articard heisanud kollase lipu, mis tähendab veesoojust vahemikus 16 kuni 18 kraadi, mõõdukat maatuult, muutlikke ilmastikuolusid, suplemise ohtlikust lastele, eakatele, haigetele ja kehvadele ujujatele.

Kuid vaevalt oleks ka kollane lipp hoidnud tagasi tänaseid lapsi, kes jooksuga vette hulpima tormasid ja lõbusalt üksteist veega pritsisid.

Õhtu eel tuli Viljar Viik Sindi noortekeskuse abilistega „Teeme ära“ talgupäeva järgsel nädalal lõpetatud tööle väikest täiendust tegema. Lisaks koristustööle oli noortekeskus tänavuse talgu ülesandeks seadnud ujumise turvalisemaks tegemise. Veeohutusstendi valmistasid Viljar Viigi juhendamisel noortekeskuse noored. Materjal ja veeohutusvahendid muretseti stendi tarvis linnavalitsuse toetusel.

Jääb vaid oodata moodulite vette vedamist, et 25 meetri pikkune ja 7,2 meetrise siselaiusega bassein taas oma kohale saaks. Millal töö ära tehakse, seda pole võimalik nädalavahetusel linnavalitsusest uurida. Möödunud aastal avati hooaeg ametlikult 25. juunil.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap