Kaheksakümne aasta vanuses Sindi väliujulas avati järjekordne hooaeg

Tänavune suplushooaeg avati hiljuti valminud treeningpargi ees lindi lõikamisega ja peopäeva kava sisustasid muusika, tantsud, mängud, harjutused välitrenažööridel, kehamaalingud, rannajalgpall, korvpall, võrkpall, grill ja muu põnevust tekitav tegevus.

Aleks Rjabtsov Foto Urmas Saard
Aleks Rjabtsov. Foto: Urmas Saard

Tänasele sündmusele hakkas Sindi linna Noortevolikogu algatusrühm ettevalmistusi tegema juba päris aegsasti ja tegelikult sooviti ettevõtmine korda saata juba nädal aega tagasi. Sajune ilm sundis algusaega mõne tunni võrra edasi nihutama. Aga sellestki polnud kasu ja nii pidi määrama uue kuupäeva lootuses, et ilm osutab pisutki vastutulelikkust.

Sindi väliujulas rannavalvet teostav Articard heiskas keskpäeval kollase lipu, mis tähendab veesoojust vahemikus 16 kuni 18 kraadi, mõõdukat maatuult, muutlikke ilmastikuolusid, suplemise ohtlikust lastele, eakatele, haigetele ja kehvadele ujujatele. Sindi väikestele tüdrukutele ei omanud kollase lipu lehvimine mingit tähtsust ja vee jahedus ei hoidnud neid vähemalgi määral tagasi. Tundus, et päikese pilve varju kadumise kordadel oli tuuleõhk isegi veetemperatuurist madalamatel pügalatel. Tunne ei petnud, sest teadetahvlile oli märgitud vesi 16 °C ja õhk 14 °C.

Kuid õhujaheduselt peletas mõtted kõrvale Eleanora Kleine kaunis laulmine ja D.R.E.A.M. tantsutüdrukute õhuline liikumine. Sama hästi küttis naha soojaks turnimispuudel tuuritamine ja pallimäng.

DREAM Foto Urmas Saard
D.R.E.A.M. Foto: Urmas Saard

Kõige pidulikum hetk saabus siis, kui kaks tantsutüdrukut vedasid roosa lindijupi uute turnimispuude ette. Linnapea Marko Šorin ja treeningriistade ehitaja Aleks Rjabtsov lõikasid lindi läbi. Šorin kiitis ettevõtlikku Rjabtsovit, kes tuli hästi läbimõeldud kavatsustega linnavalitsusse ja viis head mõtted ka ellu. Tänutäheks kinkis linnapea meistrile Sindi vapiga tassi. Ühe tassi tahtis Šorin kinkida inimesele, kes teadnuks Sindi väliujula esmakordse avamise aastat. Paraku seda päris õiget vastust ei tulnud ja nii pidi linnapea ise vastama. Selgus, et esimene väliujula valmis tolleaegse alevivalitsuse toetusel 1935. aastal. Rannas sportlikult aega veetvatele inimestele viskas linnapea palli. Erilised tänusõnad kuulusid aga Noortevolikogu töökale meeskonnale ja selle juhile Raido Nazarovile.

Nazarov kinkis treeningriistade valmistajale suveniirhantli. Aga Rjabtsov ei ole tugitoolisportlane, kes lepiks üksnes suveniirhantli nägemisega. Tänagi tegi ta jõuharjutusi ette. Hingetõmbe pausil ütles, et heas vormis suudaks ta lõuga tõmmata vähemalt 30 korda ja julgustas treeningriistasid uurivaid noori käsi külge panema.

Urmas Saard