Seenioride korvpallihooaja auhinnad jagatud

Tänavune meesseenioride korvpalli hooaja lõpetamine peeti neljapäeval, 26. mail TTÜ spordihoones koos juba traditsiooniks saanud vabavisete võistlusega. Samas peeti ka endiste korvpallilegendide Selma Multeri ja Tõnno Lepmetsa nimelised vabaviskevõistlused.

Selma Multeri karika võitis Kai Lass (pildil ka R Rausbergi ja R Laherand)
Selma Multeri karika võitis Kai Lass (pildil ka R. Rausbergi ja R. Laherand)

Esmalt toimus traditsiooniline vabaviskevõistlus, kus 16 mees- ja 5 naismängijal tuli sooritada 20 vabaviset. Esimese ringi parimad olid Jaan Malmberg ja Gunnar Dudkin 17 tabamusega, Gert Hendriksoni, Aivar Juuse ja Veiko Funki arvele jäi 16 tabamust. Naistest olid parimad Reet Rausberg 16 ja Kai Lass 15 tabamusega.

Vabavisete teise vooru pääses 11 parimat ja parim oli seal Mait Käbin 19 tabamusega, Hendrikson ja Juuse lisasid oma arvele 18 tabamust, Rausberg 18 ja Lass 17. Kokkuvõttes parima vabaviskaja tiitli pälvis ümbervisete tulemusena (sest 3 võistlejat said võrdse tulemuse 40-st 34 tabamust) Gert Hendrikson, järgnesid Aivar Juuse ja Gunnar Dudkin, edasised kohad – Mait Käbin ja Jaan Malmberg (33), Guido Lill (32), Siim Hinsberg ja Rait Ermann (29), Veiko Funk (27), Henn Koolmeister (25), Aulis Fischer (24). Kuus paremat pääsesid edasi võistlema Tõnno Lepmetsa karikale.

Naiste arvestuses hoidis head stiili Reet Rausberg, lisades nüüd 18 korvi, Lass lisas 17. Kokkuvõttes parima vabaviskaja tiitli võitiski Reet Rausberg (40-st 34), järgmised kohad Kai Lass (32), Kalli Friedemann (24), Kai Puumets (21) ja Riina Laherand (19).

Selma Multeri võistlust alustati pööratud järjekorras, võistlejad sooritasid 25 viset järjest. Karika võitis taas Kai Lass. Tulemused: Laherand – 20 tabamust (ümbervisked 17), Puumets – 11, Friedemann – 8, Lass – 21 ja Rausberg 20 (23). Ka mullu oli Kai Lass parim tabades siis 22 viset.

Tõnno Lepmetsa karika võitis Gert Hendrikson 23 tabamusega, järgnesid Mait Käbin – 22, Aivar Juuse – 21, Gunnar Dudkin – 20, Guido Lill – 19, Jaan Malmberg – 16. Karikat nö kaitsmas ei olnud kahe viimase aasta parimat Mario Poluskit, kes mullu tabas 24 viset. Aastal 2012 oli karika võitja Gunnar Dudkin samuti 24 tabamusega, kes tookord eksis vaid viimasel viskel.

Kahe vooru vahel said meistrivõistluste parimad meeskonnad väljateenitud karikad ja medalid:

35+ vanuseklassis võitis esikoha Scanweld, teise koha Ajakiri Basket ja kolmanda OSK. Vanuseklassi resultatiivseim mängija oli Argo Klemmer (97 p).

40+ vanuseklassis läks esikoht Scanweldile, teine koht kuulus võistkonnale Korvpalliklubi Ribi ja kolmas Setu Sauna Seltsile. Resultatiivseim oli Margus Säärekõnno Setu Sauna Seltsist (265p).

Tõnno Lepmetsa karika võitis Gert Hendrikson (pildil ka Esto Maxibasketi aupresident Aadu Kana)
Tõnno Lepmetsa karika võitis Gert Hendrikson (pildil ka Esto Maxibasketi aupresident Aadu Kana)

45+vanuseklassi esikoha võitis Wombat, teise Korvpalliklubi Pärnu ja kolmanda Parim Enne. Resultatiivseim oli Ott Põldsaar Wombatist (170p).

50+ vanuseklassi esikoht kuulus Wombatile, teine Korvpalliklubile Pärnu ja kolmas Betoonimeistrile. Resultatiivseim Tiit Sokk Betoonimeistrist (198 p).

55+ vanuseklassi esikoha saavutas TOP Trust, teise koha I’amite Lounge ja kolmanda E-Tehno. Resultatiivseim mängija oli Ermil Kuldkepp TOP Trustist (157 p).

60+ vanuseklassi esikoha võitis Simuna Kalev/IVAX, teise koha I’amite Lounge. Resultatiivseim Rashid Abeljanov Simuna Kalev/IVAX’ist (59p).

65+ vanuseklassi esikoht kuulus Samekole ja teine koht Viljandi Sakole. Resultatiivseim Peeter Kokk Samekost (40p).

70+ vanuseklassi esikoha võitis Sameko, teise koha Tallinna Vesi. Resultatiivseim mängija Peeter Kokk Samekost (45p).

Juba juunis osalevad seeniorid Euroopa meistrivõistlustel Porecis ja Novi Sadis.

Piret Hallik-Sass,
Esto Maxibasketi juhatuse esimees