Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit tunnustas Elronit “Aasta Transpordiettevõte 2015” tiitliga

Eesti liikumispuudega inimesed tunnustavad Elronit ratastoolikasutajatele mugava, kiire ja ligipääsetava ühistransporditeenuse eest. Täna peetud tänuüritusel andis Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit Elronile üle “Aasta Transpordiettevõte 2015” tiitli.

Aasta Transpordiettevõte 2015 auhinnakarikas Foto pressisõnumiga
Aasta Transpordiettevõte 2015 auhinnakarikas. Foto: pressisõnumiga

“Sõitmine Elroni rongidega on meie inimeste poolt testitud ja saanud kiitva hinnangu,” ütles Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht Auli Lõoke. “Mugava, kiire ja ratastooliga ligipääsetava teenusega on Elron teinud liikumisraskusega inimestele võimalikuks reisimise, mis seni puudus. Elroni rongidega sõitvad ratastoolikasutajad kiidavad nii ronge kui ka rongides töötavaid inimesi.”
Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip: “Meil on erakordselt hea meel, et Elroni rongide tulek on suurendanud erivajadusega inimeste reisimisvõimalusi, mis tähendab kõigile neile inimestele võimalust olla oma tegemistes iseseisev. Täname Eesti Liikumispuudega Inimeste Liitu positiivse tagasiside eest. Aasta Transpordiettevõtte aunimetus liikumispuudega inimeste esindusorganisatsioonilt on Elronile väga oluline tunnustus.”

Elroni rongiparki kuulub 38 elektri- ja diiselrongi, mis teevad päevas kokku üle 200 reisi ja peatuvad 125 peatuses üle Eesti. Ratastoolikasutajatele on rongides olemas kõik vajalikud mugavused, vajadusel osutavad liikumispuudega reisijatele rongides abi klienditeenindajad. Uuendusena on alates märtsist liikumispuudega inimestel võimalik kasutada veebis piletite eelisostuõigust ning broneerida ratastoolikoht juba enne reisi. Ka rongi pääsemine on kõigile liikumisraskustega inimestele mugav, kuna tänu uute ooteplatvormide väljaehitamisele on kõikidel perroonidel kaldteed ning rongi põhi on platvormiga samal kõrgusel.