Sindi sotsiaaltöökeskuses valmistusid nõiad volbriööks

Rahvasuu räägib, et nõiad lendavat ringi tarkade ja nõidade päeval 1. mail, aga Sindi sotsiaaltöökeskusesse kogunenud eakad olid juba täna selle ime tunnistajaks.

Juta Velleste tänab Sofia Dovonina ja Ljudmila Deeva Foto Urmas Saard
Juta Velleste tänab: Sofia Dovonina ja Ljudmila Deeva. Foto: Urmas Saard

Millal nõia rolli moondunud Ljudmila Deeva ja Sofia Dovonina luua seljas lennates majja vuhisesid, jäi pika laua ääres istuvale toimekale eakate seltskonnale märkamata. Aga kui Anne-Mai Peets akordioni häält tegema pani ja viisijupid seepeale kõige lõbusamad tuurid üles võtsid, ei jäänud nõidadel hoogsad helid märkamata ning kargasid keset põrandat tantsu keerutma, seejuures üritasid luuad veelgi pöörasemalt kaasa lüüa.

Juta Velleste tutvustas ennast noore pensionärina. Tema eestvedamisel kogunevad Sindi erksamad pensioniealised kord kuus sotsiaaltöökeskuse majja. Velleste sõnul oli meelelahutuslike päevade algataja möödunud aastal ametisse tulnud uus Sindi linnavalitsuse sotsiaalnõunik Helga Isand. Jõulukuu keskpaigas koguneti esimest korda. Esinema paluti Eesti vanima järjepidevalt tegutseva Sindi lasteaia lapsed, kes laulsid ja tantsisid Ülle Jantsoni juhendamisel. Laili akordionimäng julgustas ka kartlikumad memmed tantsupõrandale.

Aasta alguses peeti ühiselt sünnipäevi. Küünlakuul kutsuti eakad sotsiaaltöökeskusesse liiklusalasele koolitusele, mille viis läbi Maanteeamet. Esinenud on ka Sindi Slavjanotska. Juba oodatakse uuesti külla lasteaia lapsi. Kuulda oli, et ka Rotiküla vanamehed on valmis pillimänguga Sindi eakaid rõõmustama.

Täna peeti plaani, et talgute korras võiks maja ümbrust korrastada.

Eestis pole nõiapüha eriti vana tava. Seevastu valiti keskaegsetes Eesti linnades maikrahvinnat ja -krahvi, siis pakuti pidulistele sööki ja jooki. Sindi on uuema aja linn ja siin nii vanu traditsioone ei tunta, aga süüa ja kohvi jätkus Sindi sotsiaaltöökeskuse uue tava juurdudes tänagi.

Urmas Saard