Täna avatakse kogu perele suunatud Tallinna raamatumess rahvusvahelise kirjandusfoorumiga

Täna avatakse kogu perele mõeldud Tallinna raamatumess rahvusvahelise kirjandusfoorumiga “Kultuuride ristteel”. Raamatumess toimub 7.-9. aprillini rahvusraamatukogus.

Rahvusraamatukogu hoone Tallinnas Foto Urmas Saard
Rahvusraamatukogu hoone Tallinnas. Foto: Urmas Saard

Üle 30 Eesti tippkirjastuse pakuvad uudiskirjandust ja hea hinnaga raamatuid. Toimub palju üritusi alates töötubadest, raamatuesitlustest, kohtumistest autoritega kuni teatrietendusteni igas vanuses raamatusõpradele. Kavas on ka põnevad seminarid ja koolitused. Raamatumessi korraldajad ootavad nii eesti kui ka vene keelt valdavaid lugejaid. Mess on avatud Eesti rahvusraamatukogu fuajees 7. ja 8. aprillil kella 10-20 ning 9. aprillil kella 10-17. Sissepääs on tasuta.

Tänavu keskendub raamatumess varasemast enam lastele, sest pisikestele raamatusõpradele on planeeritud väga vahvaid arendavaid tegevusi. Lapsi oodatakse tähemängule koos Nukitsaga, meisterdama kirjatähtedest kolmemõõtmelisi esemeid ja rändama ajaloos koos illustraatori Tiia Metsaga. Lisaks sellele saab kuulata lugusid Teoteatri etenduses “Lipp lipi peal”. Noortel on võimalus arendada töötubades loovust ja lugemiskiirust. Lapsevanemad saavad teada, kuidas lapsi mängude kaudu lugema suunata.

Täiskasvanud lugejatel on võimalik kohtuda paljude autoritega. Uusi raamatuid tutvustavad Seppo Zetterberg, Andrei Hvostov, Priit Pärn, Hilda Sabbo, Lia Virkus, Marek Kahro jpt. Koduraamatukogu eest õpetavad hoolitsema rahvusraamatukogu restaureerimiskeskuse spetsialistid. Kirjastajad arutlevad raamatute turundamise teemadel.

Raamatumess toob Eestisse ka kaks rahvusvahelist seminari. Raamatumessi avab IV Põhja- ja Baltimaade kirjandusfoorum, mis keskendub nendes riikides tegutsevatele pagulasautoritele ja vähemusrahvustest kirjanikele. Foorumil arutletakse, kuidas kaasata erineva kultuuritaustaga inimesi, kuidas teisi mõista ja end mõistetavaks teha. Kogemusi jagavad eri rahvustest loojad.

Reedel, 8. aprillil ootame kujundusgraafikuid ja kirjahuvilisi tüpograafiaseminarile “KIRJAK 4”. Rikkalikus programmis on loenguid kalligraafiast ja käekirja õpetusest koolides, raamatukujundusest ja disainimõtlemisest, tüpograafiast keskkonnas ja kirillitsast. Esinevad oma ala spetsialistid Põhja- ja Baltimaadest ning Venemaalt.

Tutvu raamatumessi kavaga siin