Otepää parasportlane Hans Teearu tegi Zakopanes ajalugu

Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu (EVPISL) meeskond osales 28.02 kuni 06.03. Rahvusvahelise Intellektipuudega Sportlaste Organisatsiooni (INAS) Maailmameistrivõistlustel murdmaasuusatamises Zakopanes, Poolas. Otepää parasportlane Hans Teearu sai nii maailmameistri kui ka Euroopa meistri tiitli ning saavutas hõbemedali.

Maailmameister Hans Teearu Foto Mallika Koel
Maailmameister Hans Teearu. Foto: Mallika Koel

Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu juhatuse liige Mallika Koeli andmeil võttis võistlustest osa 9 maad 99 osavõtjaga. Eestit esindas otepäälane Hans Teearu, kes on tegelenud suusatamisega juba 17 aastat Otepää Karupesa Team koosseisus.

Tema treeneriks on äärmiselt pühendunud ja professionaalne Eesti juuniorite ja järelkasvu peatreener Kalju Ojaste. Meeskonda kuulusid veel sportlase saatja Karl Teearu ja meeskonna juht Mallika Koel.

“Eesmärgiks oli tuua vähemalt medal, see eesmärk täideti kuhjaga – võistluste raames selgitati välja nii maailma kui ka euroopa meistrid. Hans Teearu tuli raskes konkurentsis võitjaks ning talle omistati Maailmameistri kui ka Euroopa meistri tiitel 1,2 km sprindis klassikastiilis ja 9.6 km distantsil vabastiilis,” rääkis Mallika Koel. “Lisaks saavutas Hans Teearu hõbemedali 7,2 km distantsil vabastiilis.”

Kokku toodi Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu teatel Eestile 4 kulda ja 2 hõbemedalit. Hans Teearu tehnikat ja tulemusi kiitis IPC vaatleja Itaaliast ja INAS murdmaasuusatamise juht Jaapanist.

Vasakult treener Kalju Ojaste, maailmameister Hans Teearu ja IVPISL juhatuse liige Mallika Koel Foto autor Karl Teearu
Vasakult treener Kalju Ojaste, maailmameister Hans Teearu ja IVPISL juhatuse liige Mallika Koel. Foto: Karl Teearu

Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliit õnnitleb otepäälast Hans Teearu kahekordsele Maailma ja Euroopa meistri tiitli ning hõbemedali puhul. “Avaldame tänu treener Kalju Ojastele filigraanse töö eest,” lisas Mallika Koel. “Erakordne tänu aga Hans Teearu isale Karl Teearule, kes viis Eesti võistkonna isikliku transpordiga Zakopanesse ja tagasi ning muutis Eesti võistkonna olemise võistluspäevadel mugavaks.”

Otepää vallavanem Kalev Laul sõnas, et Hans Teearu võit tuli meeldiva üllatusena. “Tunnustust väärib nii Hans Teearu kui ka tema treeneri Kalju Ojaste panus, samuti Karl Teearu pühendumus oma poja edusammudele kaasaaitamisel,” ütles Kalev Laul. “Õnnitleme Hansu ja treenerit Kaljut ja isa Karli selle suurepärase saavutuse puhul!”