Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel

Juba sellel laupäeval, 5.märtsil 2016 toimub talvepealinnas Otepääl I Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel Pühajärve ja Murrumetsa matkaradadel.

Tõukekelgud Fotod Monika Otrokova
Tõukekelgud. Foto: Monika Otrokova

Start ja finiš on Pühajärve mõisapargis. Võisteldakse 5 km pikkusel lumerajal – distantsid on 5 ja 10 km, võisteldakse kahes kategoorias: täiskasvanud (alates 17. eluaastast) ja koolinoored vanuses 10 – 16. aastat. Arvestust peetakse mõlemal distantsil meeste ja naiste ning 5km distantsil lisaks koolinoorte 10-16. aastaste osas eraldi. Võistlust peetakse kinnisõidetud lumel. Selleks puhuks paigaldatakse kelkude raudjalastele alla plastikust lumejalased.

Kell 11.00 on Pühajärve 5km tõukekelguraja ühisstart täiskasvanutele ja koolinoortele vanuses 10-16.a , kell 13.00 Pühajärve 10km tõukekelguraja ühisstart täiskasvanutele ja alates 17. a. “Starti võib tulla oma soome või tõukekelguga, kellel isiklik kelk puudub, saab selle kohapealt laenutada Loodusturism.ee matkakorralduselt,” ütles matkamaratoni peakorraldaja Imre Arro OÜ-st Loodusturism. “Pühajärve matkarajad sobivad suurepäraselt tõukekelgutamiseks, rajad ja võistluskeskus on värskelt hooldatud, olete oodatud osalema!”

Eelregistreerimine ja tõukekelgu laenutuse broneerimine toimub elektrooniliselt kodulehe kaudu kuni 03.03.2016.a. keskpäevani. Toimumispäeval kohapeal saab registreeruda vaid vabade kohtade olemasolul 45min enne distantsi starti, so kell 10-10.45 ja kell 12-12.45.

“Tõukekelguga sõitmine on kiiresti õpitav ja üks täiendavaid võimalusi talispordi nautimisel lisaks uisutamisele ja suusatamisele,” lisas Otepää vallavanem Kalev Laul. “Matkamaraton sobib nii alustajale kui ka juba kogenud sõitjale, ootame kõiki laupäeval Otepää talvest osa saama!”

Tõukekelgu matkamaratoni korraldab Loodusturism.ee matkakorraldus koostöös Otepää vallaga. Matkamaraton on pühendatud Otepää esmamainimise 900. aastapäevale.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap