„Klassikokkutulek“ kogub tuure

Käesoleval nädalal näeb mitmel pool Eesti kinodes superkomöödia „Klassikokkutulek“ esilinastust. Filmiloojad on paljude kinode esika-seanssidel filmi sisse juhatamas.

Klassikokkutulek
“Klassikokkutulek”

Nii ei peaks selleks nädalaks olema enam eriti palju inimesi, kes tootja Taska Film “Klassikokkutulekust” veel teadlikud ei oleks. Välja arvatud alla 14 aastased lapsed, kellele vaatamine keelatud.

Filmirollides osalevad Mait Malmsten, Genka, Ago Andreson, Mart Müürisepp, Grete Klein, Maarja Jakobson, Ülle Lichtfeldt, Märt Pius, Kadri Adamson, Kristiina-Hortensia Port, kellelt võib oodata ohtralt naljakaid kahekõnesid, pisarateni naerma ajavaid olukordi. Parimat näitlejameisterlikkust pakkuv “Klassikokkutulek” on komöödia, mida Eesti kinokülastaja juba tükk aega oodanud. Kooli lõpetamisest on möödas 25 aastat ja kolm klassivenda asutavad end vastumeelselt kokkutulekule. Mart (Mait Malmsten), Toomas (Genka) ja Andres (Ago Anderson) on üsna tavalised tublid ja toredad mehepojad, kel elus kõik pealtnäha hästi, aga ometi eredaimad unistused jäänud kas saavutamata või vajunud kaugele unustuse hõlma.

Et ennast argirattast korraks välja tõmmata, otsustavad semud üritusele eelneval nädalavahetusel linna peale minna ja tunda end taas 18-aastastena. Ometi on nii maailm kui meeste füüsis pikkade aastatega kõvasti muutunud. Pole midagi naljakamat keskealistest meestest, kes püüavad meeleheitlikult olla nooremad, kui kere kannatab. Pole midagi kurvemat olukorrast, kus vaim on endiselt valmis, aga liha kipub järele andma. Pole seega sugugi üllatav, et Tallinna ööelus juhtub tol õhtul nii mõndagi piinlikku. Mis järgmisel päeval Mardi uhkest pidukõnest saab, miks Tom oma spermaanalüüsi ümbrikut avada ei julge ja millised uuendused on toimunud Andrese alukates, seda pead ise vaatama.

[pullquote]Pole midagi naljakamat keskealistest meestest, kes püüavad meeleheitlikult olla nooremad, kui kere kannatab.[/pullquote]Raju ja samas südamliku komöödia algstsenaarium pärineb Taanist, kus samanimeline film 2011. aastal üliedukalt kinod rahvaga täitis. Täpselt samasugune pöörane publikumenu saatis ka soomlaste versiooni. Eesti jaoks kohandas originaalstsenaariumi hetke üks premeeritumaid stsenariste, dramaturg ja näitleja Martin Algus, kes loo sädeleva huumoriga kohalikku konteksti tõi.

Filmi režissööritool kuulub René Vilbrele, kes varasemast tuntud ühe teise palavalt armastatud koomikute trio juhendajana, nimelt on Vilbre lavastanud legendaarse “Kreisiraadio” telesarja. Peakangelaste kõrval astuvad üles noored staarid Mart Müürisepp, Märt Pius, Grete Klein, Kristiina-Hortensia Port ning kolmiku abikaasasid ja endisi kallimaid kehastavad säravad diivad Maarja Jakobson, Ülle Lichtfeldt, Marika Korolev, Kadri Adamson ja Ene Järvis.

Täna õhtul on kindlasti soovitav vaadata “Radarit”. 17. veebruaril teeb “Ringvaade” otselülitust punase vaiba esilinastuselt. 19. veebruari hommiku “Terevisioonis” näeb Vilbret ja teisi külalisi.