Kanepis avati kergliiklustee

Kanepi kergtee_17.12.1517. detsembril avati pidulikult Kanepi valla uus kergliiklustee, mis kulgeb 1,1 km ulatuses Kanepi alevikust Erastvere suunas.

Vallavanem Mikk Järve sõnul oli antud teelõik üks ohtlikumaid Kanepi vallas, kuna autod ja inimesed pidid tiheda liiklusega kitsale teele koos ära mahtuma. “Väga oluline antud tee puhul on ka see, et seda kasutavad väga aktiivselt Erastvere Kodu inimesed. Kergtee valmimisega oleme muutnud ühe teelõigu taas turvalisemaks. Vallal on valmis ka uued projektid jätkamaks kergliiklustee võrgustiku laiendamist Kanepi vallas.”

Vallavolikogu esimees Arno Kakk pidas antud kergliiklusteed Kanepi vallale oluliseks objektiks nii turvalisust, majandust kui esteetilisust silmas pidades ning tänas ilusa tee ehitajaid.

Tervitussõnad edastas ka Valgjärve vallavanem ja Põlvamaa Omavalitsuste Liidu esimees Kaido Kõiv, kelle sõnul on see oluline samm edasi kergliiklusteede võrgustiku loomisel ja tihendamisel. “Tuleviku nägemus on siinsed vallad ühendada kergliiklusteedega. See on küll suur ja kallis ettevõtmine, kuid töö selle nimel käib,” lausus Kõiv.

Oma tänusõnad lausus ka Erastvere Kodu esindaja, kes tänas valda valminud uue tee puhul, mis on nende inimestele väga oluline, kuna see suurendab nende turvalisust ja liikumisvõimalusi. Tänutäheks kingiti Kanepi Vallavalitsusele ja kergtee ehitajatele Erastvere Kodu inimeste poolt valmistatud lõbusad päkapikud. Tee avamisel esinesid ka Kanepi lasteaia lapsed.

Kanepi kergtee on varustatud kaasaegse LED-valgustusega. Puhkamiseks on paigaldatud ka kaks istepinki koos prügikastidega.

Kergliiklustee rajamine läks maksma ligikaudu 159 000 eurot. 64 000 euro ulatuses finantseeris projekti Kanepi Vallavalitsus, ülejäänud osa rahastas Maanteeamet. Kergtee projekteeris Toner-Projekt OÜ, ehitas OÜ TAVT ja omanikujärelevalvet teostas P. P. Ehitusjärelevalve OÜ.