Torma valla eakate jõulupeol olid külalisteks Luule Komissarov ja Ain Lutsepp

Luule Komissarov, Ain Lutsepp ja kohaliku elu edendaja Luule Väin. Foto Priit Tali
Ain Lutsepp, kohaliku elu edendaja Luule Väin ja Luule Komissarov. Foto: Priit Tali.

Sadala  rahvamajas  toimunud traditsioonilisel Torma valla eakate jõulupeol olid külalisteks kaks nimekat kultuuritegijat. 

Luule Komissarov, kes viimasel paaril aastakümnel saanud tuntuks Laine kehastamisega ETV seriaalis Õnne 13 ja  Ain Lutsepp, kes meenutas Tõnissoni mängimist Arvo Kruusemendi filmides „Kevade“, „Suvi“ ja „Sügis“, hilisemaidki olulisemaid rolle teatri-ja filminäitlejana ja praegust tegevust Riigikogu liikmena.

Ligi kümnendat korda toimunud Torma valla eakate jõulupeo korraldasid heategevuse ja paikkonna elu edendajad Eckard Klug ja Luule Väin. Arvestades kodukandi inimeste aktiivset huvi näitekunsti vastu, kutsusid nad seekord külalisteks selle valdkonna professionaalid. Luule Komissarov märkis sissejuhatuseks, et Jõgevamaaga seob teda Oskar Lutsu huumoripreemia laureaadiks kuulutamine.

Põhjalikumalt tuli kõneaineks Laine Rosenkampf Jägerfreundi roll alates 1993. aastast kestnud teleseriaalis „Õnne 13“. „Laine on selles sarjas alates kolmandast osast. Ma olen selle rolli üle rõõmus ja tunnen  head meelt, kui televaatajad kaasa elavad ja Laine tegemisi kommenteerivad. Mu kindel soov on aga see, et Lainel peab kogu aeg olema peas sama barett. See on tema tunnusmüts,“ ütles ta oma rolli kohta. Jõulupeolised jagunesid kaheks: enamus pooldas Laine mütsi alles jäämist, kuid mõned ka moodsama vastu vahetamist.

Komissarov arvas, et seriaal “Õnne 13” jätkub niikaua, kui leidub stsenaariumikirjutajaid. „Stsenariste pole aga kuigi kerge leida olnud,“ lisas ta. Kui küsiti Komissarovilt tema hobide kohta, siis saadud vastus tekitas paljudes kuulajates kerget hämmeldust. Nimelt tegeleb ta oma kodulinnas Viljandis varakevadest kuni hilissügiseni suplemisega.

Sadala Külateatrite päevadel nii koolitajaks kui ka õppejõuks olnud Ain Lutsepp märkis, et näitleja sai temast tänu Tõnissoni kehastamisele filmis „Kevade“.  Lutsepa sõnul jätkab ta näitlemist ka praegu, mil  on Riigikogus Vabaerakonna fraktsiooni liige. Jõulupeol selgus ka südamlik seik. Nimelt Ain ja Elo Lutsepa peres elavad kaks toredat Ookatku juurtega kassi.

Muusikaliselt sisustas jõulupeo ansambel „Eesli kvartett“ , kus laulavad Eckard Klug, Sadala kandi külaelu edendaja ja koerakasvataja Priit Tali ja estofiilist soomlane Pauli Mentu. Silmas pidades luutsinapäeva, kõlas ka laul Santa Lucia. Luciat, kelle pead  kaunistas küünaldega kaunistatud ehe, kehastas Sadala Külade Teatri näitleja Heleri Ilves.

Küünal, kui valguse ja soojuse allikas ning positiivsete emotsioonide looja ja hoidja, oli keskseks kujundiks ka Jõgeva maavanema Viktor Svjatõševi jõulupeokõnes. Häid soove seenioridele edastasid ka Torma vallavanem Triin Pärsim ja Sadala Külade Seltsi juhatuse esimees ja Rahvakultuurikeskuse Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist Pille Tutt. Jõulupeole oli tulnud eakaid tervest vallast.

Jaan Lukas