Arutelu: Rahvusriigist rassismini – Iisrael, Palestiina, Eesti

Järgmisel reedel, 4. detsembril kutsub MTÜ Ethical Links Tallinnasse Suur-Kloostri 11 arutlema rahvusriigi ja rassismiga seonduvatel teemadel.

Millal muutub mure rahvuse säilimise pärast rassismiks? Mis on hetkeseis Lähis-Ida vanima konfliktiga Palestiina ja Iisraeli vahel? Mida on meil sellest õppida? Millised on poliitikasuunad maailmas täna? Kas kunstis võib olla poliitikat?

Arutlevad tuntud USA ajakirjanik Max Blumenthal, Palestiina-Austraalia näitekirjanik, poeet ja poliitanalüütik Samah Sabawi, filmirežissöör Ilmar Raag ja Eesti identiteediuurija Madli Maruste. Vestlust juhib Krister Paris. Diskussioon toimub inglise keeles.

Pärast arutelu loevad Max Blumenthal ja Samah Sabawi katkendeid oma loomingust. Muusikalist elamust pakub maailmamuusika ansambel Abraham´s Café. Lähis-Ida maitsed ja suupisted restoranilt Papa Joe.

Võimalusel anna oma tulekust teada register@ethicallinks.org, et oskaksime snäkkidega paremini arvestada! Üritus on kõigile tasuta.

ENGLISH
When does the concern of “preserving the nation” turn into racism? What is the situation with Middle-East oldest conflict between Israel and Palestine? What is there to be learned from it? Can art share a political message?

Discussion held by Max Blumenthal, the renowned US journalist; Samah Sabawi, Palestinian-Australian playwriter, poet and political analyst; Ilmar Raag, film director and Madli Maruste, identity researcher. The discussion is moderated by journalist Krister Paris. Discussion will be held in English.

After the discussion Max Blumenthal and Samah Sabawi will read us excerpts from their works. World music ensemble
Abraham´s Café will lift us up with their music and restaurant Papa Joe will serve some delicious Lebanese snacks.

If possible, let us know at register@ethicallinks.org that you are coming, so we´ll know how much food is needed! Free entrance.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap