Kuressaare 3. Animapäevad toovad Portugali temperamendi Saaremaale

kuressaareEsmaspäevast teisipäevani, 19.-20. oktoobrini toimuvad Kuressaare kolmandad Animapäevad, mis pakuvad sissevaadet Portugali mitmekesisesse animatsiooni. 

Koos Nukufilmi Lastestuudioga tuleb animasõpradele külla rahvusvaheliselt tunnustatud Portugali režissöör ja Lissaboni animafestivali Monstra kunstiline juht Fernando Galrito, kes juhendab ühes Eesti koolitajatega filmitegemist tutvustavaid töötubasid ning kohtub ka autoriõhtul publikuga.

Kuressaare Ametikoolis toimuvate animapäevade programm pakub huvitavat nii vaadata, kuulata kui ise käed külge panna. Õpetajatel ja õpilastel on võimalus osaleda animatsiooni tegemise töötubades, mis arendavad nii loovust kui visuaalset loo jutustamisoskust. Tänavuste töötubade eripäraks on see, et osalejad saavad animatsioonitegemist õppida oma isiklike nutiseadmetega.

“Tänapäeval on vajalikud vahendid meil kõigil taskus, kuid valdavalt kipume neid kasutama vaid passiivselt info vastuvõtmiseks,” selgitab Nukufilmi Lastestuudio juhatuse esimees Mait Laas koolituste tagamõtet. “Oskus ise visualiseeritud lugu luua annab nutiseadmetega aja veetmisele hoopis uue, loomingulise ja sisuka mõõtme. Kuressaare Animapäevade töötubades näitame lihtsaid tehnilisi ja loomingulisi võtteid, mis on iga suurema animatsioonihuvilisele teekonna algus, kust iseseisvalt palju kaugemale rännata,” innustab Laas kõiki koolivaheajal toimuvatest animapäevadest osa võtma.

Seekord lisab animapäevade programmi vürtsi Priit Pärna 4. Animafilmifestivali (PPAFF)Portugalist saabunud ilmakuulus külaline Fernando Galrito, kellega ka Kuressaare publikul on võimalik diskuteerida animatsiooni võimaluste ja rahvusvaheliste arengute üle nii autoriõhtul kui ka töötubades. 20. oktoobri õhtul kell 18 algav Portugali animatsioonile keskenduv filmiprogramm veenab loodetavasti kõiki skeptikuidki, et animatsioon on värvikas ning võimalusterohke kunstiliik oma mõtete ja maailmatunnetuse illustreerimiseks.

Kuressaare Animapäevade programm on osalejatele tasuta. Programmiga saab tutvuda kodulehel www.nukufilmilastestuudio.ee. Töötubadesse tuleb eelnevalt registreeruda, kohtade arv on piiratud.

Kuressaare 3. Animapäevi korraldavad MTÜ Nukufilmi Lastestuudio ja Kuressaare Ametikool.Filmiprogrammid toob tänavu publikuni PPAFFi alafestival “Kino maale”. Kuressaare animapäevade toimumist toetavad Eesti Kultuurkapital ja Priit Pärna 4. Animafilmide Festival.