HITSA digiõppepäev veebis: Miks küsib Google minu telefoninumbrit?

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) korraldab 14. oktoobril Täiskasvanud Õppija Nädala raames digiõppe päeva veebiseminari “Miks küsib Google minu telefoninumbrit?”. Seminaris jagab tehnoloogiaajakirjanik Hans Lõugas näpunäiteid, kuidas ohutult nutiseadmetes ja internetis tegutseda.

Tegu on veebipõhise seminariga, mille netilink  avatakse 14. oktoobril vahetult enne algust veebilehel http://innovatsioonikeskus.ee/et/miks-google-kusib-minu-telefoninumbrit.

Riigi Infosüsteemi Ameti tehtud uuring nutiseadmete kasutajate turvateadlikkusest näitab, et ca 40% tahvlite ja nuhvlite kasutajatest on digiturvalisuse suhtes ükskõiksed.

“Digiõppepäevaga tahame parandada täiskasvanute teadlikkust ja oskusi digiturvalisuse tagamisel, jagame infot ja näpunäiteid selleks, et me saaksime iseennast ja oma lähedasi interneti ja nutiseadmetega seonduvate ohtude eest kaitsta,” ütles digiõppepäeva korraldaja, HITSA projektijuht Marit Dremljuga-Telk.

Digiturvalisuse veebiseminar toimub kolmapäeval, 14. oktoobril kella 15-16ni. Osalejad on oodatud kõikjalt Eestist. Seminaris jagab tehnoloogiaajakirjanik Hans Lõugas praktilisi nippe, mida igaüks saab enda kasuks tööle panna. Miks logib tark kasutaja Facebookist pärast kasutamist välja, mida saab ennetavalt ise teha selleks, et oma kaotatud telefon tagasi saada, miks küsib Google telefoninumbrit – nendele ja paljudele teistele küsimustele saab vastuse digiõppe päeva veebiseminaris. Lisaks saavad kõik huvilised proovile panna argielu puudutavad teadmised digiturvalisusest värskelt valminud rakenduse abil.

Oma osalusest digiõppe päeva veebiseminaril palume ka eelnevalt teada anda, registreerimine on avatud siin: http://bit.ly/1FRo8gs!

Digiõppe päeva (varasemalt e-õppe päeva) korraldab HITSA alates 2003. aastast eesmärgiga populariseerida info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kasutamise võimalusi õppimisel ja õpetamisel igas vanuses huvilistele. Seda kõike selleks, et teadvustada ühiskonda tehnoloogilistest võimalustest meie ümber ja ärgitada kaasa mõtlema. 2015. aastal on digiõppe päev liitunud ka üleeuroopalise Code Week nädalaga, mis toimub 10.-18. oktoobrini ning kuhu on registreeritud juba ligi 40 sündmust üle Eesti.