Uuenduslik rattaretk läbib Sindit ja Paikust

Täiendatud: 26.09, kell 12:22

Pühapäeval, 27. septembril, toimuv VIII Pärnumaa Rattaretk pakub lisaks tavapärasele 42 ja 20 distantsile uudsena 9 kilomeetri pikkust teekonda, kuid alustada võib ka kell 9.30 Torist, liitumistega Sindis ja Paikusel, et jõuda keskpäeval Pärnus antavasse üldstarti.

VII Pärnumaa Rattaretke pikamaa distantsi pedaalijad on jõudnud Ehitajate teel Wendre kohale Foto Urmas Saard
Pikamaa pedaalijad. Foto: Urmas Saard

Algusega kell 10.30 saavad kesklinna silla kõrval toimuvatel lastesõitudel osaleda kuni 9-aastased ratturid. Samal ajal, kell 10.30 starditakse Sindi raekoja eest Pärnu suunal.

Ühine start retke kõikidele distantsidele antakse täpselt kell 12 Pärnu kesklinna silla juurest. Pikemate vahemaade läbijad suunduvad Vana-Pärnusse ja paljud sealt Audrussegi. Startijad 9 km rajale teevad tuttavale Jaansoni ringile tiiru peale.

Korraldajate ootus on kuni pooltuhat pedaalijat.

Retkele saab registreerida Pärnumaa Spordiliidu kodulehel  või Pärnu Keskuse infoletis. Eelregistreerimisel on tasu soodsam võrreldes nendega, kes jätavad kirjapaneku stardipäevale.

Osalustasu sisaldab toitlustamist ja värskendavat jooki, Hawaii Expressi rattaabi stardis ja rajal, tervisetestide tegemise võimalust, praktilist meenet, rajateenindust ja meelelahutusprogrammi ning muudki.

VII Pärnumaa Rattaretke lastestart Foto Urmas Saard
Mudilased stardis. Foto: Urmas Saard

Kõik osalustasu maksnud pedaalijad osalevad Hawaii Expressi rattaloosis ning väljajagamisele läheb hulgaliselt teistegi toetajate auhindu. Teenused on mõeldud vaid neile, kes registreeruvad ja kinnitavad rattale vastava logoga märgise.

Lisaks kõigele muule tähistatakse rattaretkega rahvusvahelist Move Week’i ja pööratakse tähelepanu turvalisele liiklemisele. Vastavalt Liiklusseadusele tohivad kõik kuni 16-aastased startida vaid kinnirihmatud kiivriga, teistele on kiivri kandmine soovituslik.

Pühapäevane spordisündmus sulgeb veerand tunniks Kesklinna silla: 11.55 kuni 12.10. Rattaretke tõttu tänavaid ja teid ei suleta ning sõidetakse vastavalt liikluseeskirjadele, kuid alates keskpäevast on liiklus mõningal määral häiritud Pärnu – Valgeranna – Audru – Pärnu teedel.

Urmas Saard