BC Lietuva võitis Paikuse valla Karikavõistlused korvpallis

Paikuse valla esimestel korvpalli karikavõistlustel mängis kümme meeskonda üheringilises turniiris, milles kõik võistkonnad kohtusid omavahel ühe korra. Põhiturniiri järel pääsesid 8 paremat veerandfinaalidesse ja play-off süsteemis selgitati parimad.

BC Lietuva, Paikuse valla esimese korvpalli karikavõistluse võitja Foto Urmas Saard
BC Lietuva, Paikuse valla esimese korvpalli karikavõistluse võitja. Foto: Urmas Saard

Turniiridega alustati möödunud aasta 9. novembril mõni nädal varem suure pidulikkusega avatud uhiuues Paikuse Spordikeskuses. Eile selgitati lõplik paremusjärjestus. Rändkarika võitis BC Lietuva, kellele jäi alla AK Spartak. Mäng lõppes tulemusega 60:52. Kolmanda ja neljanda koha kohtumises olid vastakuti Kõwa ja Tori 60:34.

Edasi reastusid kohad järgmiselt: Raba viies, BC Pärnu kuues, Kamex Puit seitsmes, Mariine Auto kaheksas; SK Tünamo üheksas ja SK Altius kümnes. Kohamängu ja korvitabamuste arvestuses: 5.-6. koht Raba – BC Pärnu 74:52; 7.-8 koht Mariine Auto – Kamex Puit 67:71; 9.-10 koht SK Tünamo – SK Altius 37:28.

Võistluste lõppedes nimetati ka turniiri parim mängija, kelleks osutus Janar Roman BC Lietuva klubist. Lisaks võeti eeskuju Audrust ja anti lohutav eriauhind üheksandale kohale mängijale, SK Tünamole. Selles võistkonnas mängib ka Paikuse põhikooli matemaatika- ja klassiõpetaja Tarmo Tõnismann, kes on uue spordisündmuse ellukutsuja ja võistluste peakorraldaja.

Tarmo Tõnismann on uue spordisündmuse ellukutsujana  Paikuse valla Karikavõistlused hästi ära teinud Foto Urmas Saard
Tarmo Tõnismann on uue spordisündmuse ellukutsujana Paikuse valla Karikavõistlused hästi ära teinud. Foto: Urmas Saard

Võistluste juhend välistas küll Eesti meistri- ja kõrgliigas mängivad korvpallurid, kuid vaatamata sellele kujunesid võistkonnad suhteliselt tugevaks ja ühetaolisteks. Osalejate hulgas võis märgata nii vanu kui päris noori korvikütte. Kohe esimeses voorus võis aimata ka järgmisi väga tasavägiseid kohtumisi. Meeldetuletav esimese vooru seis on selleks üsna ilmekas näide: SK Tünamo – Altius 39:41; BC Pärnu – Mariine Auto 45:43, BC Lietuva – Raba 53:54; AK Spartak – Tori 55:43; Kõwa – Kamex Puit 82:37.

Tõnismann ise on suurepärase traditsiooni algatajana kommentaarides napisõnaline, aga mõned laused õnnestus siiski temalt kuulda: „Oluline on see, et uus spordisaal võimaldab mängida kahel täismõõtmetega väljakul, mis teeb turniiri kindlasti kompaktsemaks. Kuigi tegemist amatööridega, aga ikkagi kõigil säravad ja ilusad vormid seljas. Korraldajate eesmärk oli pakkuda võimalust mängimiseks ja teha seda võimalikult hästi.“

Veel rõhutas Tõnismann Paikuse vallavalitsuse toetust. Ilma selleta poleks võistluste korraldamine toimuda saanud.

Urmas Saard