Otepää on valmis Euroopa Saunamaratoniks

22. veebruaril 2015 kell 12.00-17.00 toimub kuues Euroopa Saunamaraton Otepää piirkonna saunades. Kirja on ennast pannud üle 200 võistkonna, osalevad ka välisvõistkonnad.

Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää kultuurijuht Sirje Ginter ütles, et Otepää ja saunaomanikud on valmis Saunamaratoniks. “Lisaks piirkonnas olevatele saunadele on ka Otepää Keskväljakul haagissaunad, kümblustünnid, on riigimeeste saun ja näidatakse maailma esimest täispuhutavat sauna,” rääkis Sirje Ginter. “Huvilistel on võimalus keskväljakul, nö raja ääres, nagu Tartu Maratoni puhul, saunamaratoonlastele kaasa elada.” Sirje Ginter lisas, et sellel päeval liigub Otepää piirkonna teedel tavapäraselt rohkem autosid, korraldajad paluvad kõikidel olla ettevaatlik ja tähelepanelik.

Saunamaratoni peauhinnaks on OÜ Lemmikmees kümblustünn, naiste parimale OÜ Stylewood kümblustünn. Lisaks sellele panevad välja oma auhinnad Kakulaane Puhkemaja, Karupesa hotell, Andu Puhkekeskus, Bernhard SPA, Kunstimäe Puhkemaja, Mr Jakobi restoran, TV Reporter, OÜ Peotünn ja OÜ Rendi mind. Lisaks sellele valitakse kolm populaarsemat sauna, mis saavad peale au ja kuulsuse ka küttepuid Otepää valla poolt.

Saunamaratoni start antakse 22. veebruaril Kääriku Spordikeskusest kell 12.00. Start on avatud kuni kella 13.00ni. Finiš on avatud kella 17.00ni Kääriku Spordikeskuses. Samas toimub ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Euroopa Saunamaraton Otepääl on lustlik saunaorineteerumine, kus võistkonnad peavad etteantud kaardite alusel leidma ja külastama võimalikult palju Otepää piirkonna saunu. Võistkond on 4-liikmeline, kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt 3 minutit. Eelmisel aastal osales 170 võistkonda ja 700 saunalist, kes pidid läbima 22 erinevat sauna. Korraldajad teevad head koostööd politseiga, et võistlejatel oleks turvaline.

Saunamaratoni korraldab Otepää Kultuurikeskus koostöös Otepää piirkonna saunaomanikega. Toetavad Otepää vald, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Kääriku Spordi- ja Puhkekeskus, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp ning kõik osalevad saunad.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap