Otepääl peetakse taasiseseisvumispäeval näidislahingut

Fotol: Taasiseseisvumispäeva tähistamine Otepääl 2012. aastal, foto Monika Otrokova

Kolmapäeval, 20. augustil tähistatakse Eesti Taasiseseisvumispäeva Otepääl perepäevaga, kus saab näha näidislahingut.

Taasiseseivumispäeva perepäev viiakse läbi Otepää kiriku juures ning Linnamäe orus kell 13.00-16.00. Kavas on Kaitseliidu relvanäitus, Päästeameti ja Politsei ning Kaitseliidu ja Naiskodukaitse tegevuse tutvustamine. Otepää naiskodukaitsjad pakuvad kõigile sõdurisuppi. Taasiseseisvumispäeval lööb kaasa ka Eesti Õdede Liit. Tartu Ülikooli Kliinikumi taaselustamise töörühma juht, õde Marina Beljaev, õpetab inimestele tegutsemist äkksurma puhul. Kliinikumi erakorralise meditsiini õde ja Eesti Punase risti esmaabiõpetaja Kaire Tsäro annab nõu, kuidas toimetada kodus juhtuvate traumade korral.

Andrus Sumberg, Kaitseliidu Valgamaa Maleva Otepää Üksik-kompanii tankitõrje rühma vanem sõnas, et näidislahingu eesmärk on tutvustada kaitselahingut. “Kaitselahingu üks osa on varitsuslahing, mida tahame demonstreerida. Kasutame erinevat relvastust – automaate AK-4, kuulipildujat KSP-58, vintpüssi SKY,” selgitas Andrus Sumberg. “Käiku lähevad erinevad imitatsioonivahendid – suits, paukpadrunid. Lisaks sellele kasutame lahingus erinevaid sõidukeid.” Näidislahingu viivad läbi Otepää kaitseliitlased.

Perepäeva lõpetab kell 16.00 Otepää kirikus Gourmet Duo kontsert. Gourmet Duos musitseerivad koos Yvetta Uustalu ja Tõnis Tüür, kes on esinenud edukalt nii Moskva Rahvusvahelisel Vokaaljazzifestivalil kui ka Jazzkaarel. “Olen Yvettat ja Tõnist palju aastaid tundnud ja kuulanud, nad on leidnud suurepärase valiku heast muusikast, mida esitada,” rääkis kontserdi korraldaja, Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter. “Taasiseseisvumispäeval sobib alati kuulata Eesti autorite loomingut, kava sisaldab loomingut ka teiste maade autoreilt.”ourmet Duo on koosseis, mis tekkis 2010.

Kõik perepäeva üritused on tasuta. Perepäeva korraldavad: Valgamaa Kaitseliidu Malev, Valgamaa Päästeosakonna Otepää komando, Naiskodukaitse Otepää jaoskond, Eesti Õdede Liit, Politsei, Otepää Kultuurikeskus, Otepää Vallavalitsus.