Linastub internetisari “Beebipäevik”

beebiInternetiportaalide Emmedeklubi.ee ja Perekool.ee koostöös on valminud ainulaadne sari „Beebipäevik”. Sarjas jälgivad telekaamerad noore perekonna lapseootust, sünnitust ning beebi esimest eluaastat.

Samas formaadis veebiseriaali on juba tehtud läti-, leedu- ja venekeelsena ning see on Balti riikides suurt populaarsust võitnud. Eestis valmib „Beebipäevik” koostöös Eesti Ämmaemandate Ühingu poolt hallatava pereportaaliga Perekool.ee. Sari annab noortele vanematele võimaluse saada ämmaemanda nõuandeid nüüd ka videoformaadis.

„Beebipäevik” ilmub igal nädalal portaalides Emmedeklubi.ee ja Perekool.ee. Sari räägib teemadest, millega väikese beebi vanemad kokku puutuvad – sünnituseks ettevalmistus, partneri abi sünnitusel, beebihooldus, imetamine ning lapse arenguetapid. 

„Otsustasin selles tõsielusarjas osaleda, sest just lapse seisukohalt oleks see kasulik. Saame me ju mõlemad esimest korda lapsevanemaks ja igasugune sellealane koolitus tuleb igal juhul kasuks. Projekti raames saame külastada eriarste, imetamisnõustajat, käia lapsega ujumas jne. Teiseks, saame läbi filmimise endale väärtuslikku arhiivimaterjali oma pisikesest tütrekesest,” räägib loo peategelane Stina.

Isa Reigo on valmis näitama seriaalis eeskuju: „See, et isa kogu protsessi täiel määral lõpuni kaasa ei tee, pole minu arvates õige. Et last mõista ja tunda, tuleb olla koos. Isa peab kõigest osa saama  –  lapseootusest sünnituse ja lapse kasvatamiseni. Ainult nii tekib tunnetus, et see on sinu laps!”

Pereportaali Perekool.ee juhataja, Eesti Ämmaemandate Ühingu juhatuse liige Maret Voites ütleb: „Lapse sünniks valmistumine annab naisele ja perele enesekindlust ning teadmisi, et sünnitusega paremini toime tulla. Samuti aitab  see valmistuda lapsevanema rolliks. Elumuutus seoses pere juurdekasvuga on suur ja noor perekond vajab ämmaemandate ja teiste spetsialistide toetust ning nõuandeid. Projektist „Beebipäevik“ saavad abi paljud lapseootel perekonnad.“

Videoprojektis „Beebipäevik” on aastate jooksul osalenud juba 8 peret, kes on jaganud vaatajatele oma rõõmu lapse ootamisest, ilmaletoomisest ja kasvatamisest. Projekti produtsent on Balti lapsevanemate ühing Emmede Klubi (Eestis Emmedeklubi.ee) ning seriaali toetab mähkmetootja Huggies.

Link videosarjale: http://www.emmedeklubi.ee/tag/Beebipaevik/