Pärnus selgub Eesti raiespordi maailmameistrivõistluste koondis

Eelmise aasta raievõistlused. Foto: Eesti Metsaselts

28. juunil toimuvad Pärnus Vallikäärus Eesti Meistrivõistlused raiespordis. Tegu on viimase võistlusega, mille tulemused lähevad arvesse raiespordi maailmameistrivõistluste koondisse pääsemiseks.

„On üsna kindel, et Eesti parimad – Taavi Ehrpais ja Andres Olesk – saavad koha koondises,“ räägib raievõistluste peakorraldaja, Eesti Metsaseltsi tegevjuht Mart Kelk. „Kuid üllatuste eest pole keegi kaitstud, nii et kõik mehed annavad endast parima,“ lisab ta.

Raiespordi maailmameistrivõistlused toimuvad üle aasta, sel aastal võisteldakse septembrikuus Šveitsis. „Kuna kõik raiesportlased püüavad saavutada tippvormi, osaletakse võimalikult paljudel võistlustel,“ lisab Kelk. Nii on ka Pärnusse oodata maailma tippe – lisaks Eesti sportlastele ka Soome, Läti, Leedu ja Valgevene esindajaid. Soome koondis on praegu ka valitsev maailmameister.

„Loodame, et peale septembrikuist võistlust Šveitsis saame selle tiitli hoopis Eestisse tuua. Eesti raiesportlastel selleks potentsiaali on, nii et loodame parimat,“ on Kelk optimistlik. Ühtlasi selgub Pärnus Eesti meister 2014 raiespordis. „Pole välistatud, et seekord on konkurentsis ka mõni juuniorvõistleja,“ arvab Mart Kelk. „Äsja toimunud metsandusõpilaste raiespordi Euroopa meistrivõistlustel sai meie esindus ju väga kõrge koha, medaleid toodi ka individuaalarvestuses. Nii et võistlused tulevad põnevad,“ on Kelk kindel.

28. juunil ootavadki võistluste korraldajad Pärnusse kõiki, kes tahavad nautida võistlejate kiirust ja täpsust. Võistluspäev algab hommikul metsas langetamisega, kell 11 aga kolivad saemehed Vallikäärdu, kus päev otsa võisteldakse platsialadel. Võitjad selguvad kell 17.

Lisainfo: www.metsaselts.ee/eesti-meistrivoistlused

Eesti Metsaselts on 1991. aastal asutatud metsanduse huvigruppide ühendus, kuhu kuuluvad metsandusorganisatsioonid, kel on ühised aated metsanduse arendamisel ning metsa kasutamisel ja kaitsel.