Friday Night Skate’il saab professionaalide abiga õppida rulluisutamist

fns

Igareedesel uisusõpradele mõeldud üritusel Friday Night Skate, on kujunenud välja traditsioon – iga kuu viimane sõit pühendatakse algajatele, kes soovivad õppida õiget rulluisutehnikat oma ala professionaalide käe all ning seda täiesti tasuta.

Uisutajad hakkavad Tallinnas Vabaduse Väljakule kogunema alates kella 19.30st ning uisuring läheb liikvele 20.00. Seekordne teekond viib mööda mereäärset kergliiklusteed Piritale.

Vahepauside ajal õpetavad staažikad uisutajad erinevaid nippe ja harjutusi, mida peab iga liiklev uisutaja teadma. Nende seas vaadatakse üle uisusammud, veeremine, tõusud, laskumised, pidurdamine, pööramine, äärekivide ületamine ja treppidest alla sõitmine. Seega ongi reedene skeit mõeldud neile, kes küll sõita mõistavad, kuid soovivad sellele lisaks õppida või lihvida oma rulluisutehnikat.

Rulluisutreener Tõnis Paalme sõnul peaks uisutaja, kes reedel Friday Night Skate’iga liitub, jõudma rahulikus tempos teistega kaasa sõita distantsi, mille pikkus on kokku veidi üle 16 kilomeetri. “Kes pole varem rulluisutamisega kokku puutunud, peaks eelnevalt harjutama uisutamist turvalisemas keskkonnas. Selleks sobib hästi mõni suurem plats või laiem kergliiklustee, kus puudub suurem liiklus,” soovitab Paalme ning lisab, et kõige efektiivsem ja kiirem viis rulluisutamise selgeks saamiseks on õppida seda rulluisukoolis professionaalse treeneri abil.

Tagasi Vabaduse väljakule jõuab uisurong kell 23. Vaata täpsemat teekonda siit. Facebooki ürituse leiad siit.