Targa Töö Ühing: rohkem koostöökeskusi toetaks noorte perede maale kolimist

Täna avatakse Kose vallas, Harmi külas Veskimäe talu Koolituskodu, millega Targa töö ühing tähistab ühtlasi suvekontorites töötamise hooaja algust.

“Hea meel on tõdeda, et maapiirkondadesse tekib paindlikult töötamist ja koostööd toetavaid keskusi järjest juurde,” ütles Targa töö ühingu eestvedaja Kadri Seeder. “Paljud väikeste lastega pered eelistavad linnakeskkonnale maaelu, kui mitte aastaringselt, siis vähemalt suvel. Kolimisotsuse teeb lihtsamaks, kui saab töö kaasa võtta või on võimalus kohapeal töine rakendus leida. Teadmine, et piirkonnas on “kaugtöötajate staap” annab kindlasti julgust juurde,” rääkis viis aastat tagasi perega maale kolinud Seeder.

Veskimäe talu Koolituskodu perenaise Kati Eenmaa sõnul on see eelkõige hea energiaga koht. “Inimesed avanevad palju kergemini mõnusas koduses keskkonnas – seepärast sobib Koolituskodu väga hästi meeskonnakoolitusteks ja ajurünnakuteks. Maitsev ja tervislik toit ning värske õhk on lisaväärtused, mida linnainimesed iga päev nautida ei saa. Seepärast julgustan kõiki mõtlema raamist väljas ja lubama endale üks mõnus kaugtööpäev meie juures,” ütles Eenmaa.

Avamisüritusel räägib Koolituskodu perenaine Kati Eenmaa ettevõtmise ideest ja plaanidest, Kadri Seeder teeb ülevaate kaugtöökeskustest Eestis, rahvusvahelise koostööprojekti ekspert Tanel Mätlik tutvustab teiste riikide kogemusi kaugtöökeskuste arendamisel. Lisaks toimub Kodukohviku menüü degusteerimine.

Kaugtöökeskused, mida nimetatakse ka koostöökeskusteks või targa töö keskusteks, toetavad paindlikult töötamist, pakkudes töökeskkonna kasutamise võimalust ning teisi kogukonnale vajalikke teenuseid. Linnades tegutsevad sellised keskused büroohotellide, inkubaatorite või jagatud kontoritena, maapiirkonnas rahvamajade, koolituskeskuste vms multifunktsionaalsete keskustena. Senine praktika on näidanud, et keskused aitavad kaasa väikeettevõtlusele ning maapiirkondade arengule.

Üritus toimub kaugtöö kuu raames, millega kutsutakse tööandjaid ja töötajaid üles korraldama tööd targalt – kasutama otstarbekalt nii keskkonna kui inimressursi ning leidma mõlemale poolele sobivaid lahendusi.

Üritus algab kell 14.00. Veskimäe talu asub Harmi külas, Kose vallas.

Kaugtöö kuu eestvedajad on Targa töö ühing ja Microsoft.