Aasta suurpere on perekond Muru Keilast

Perekond Muru Keilast.
Perekond Muru Keilast.

Täna, 10. mail toimunud suurperepäeval kuulutasid Eesti Lasterikaste Perede Liit ja BIGBANK juba viiendat korda välja Aasta Suurpere, kelleks on Keilast pärit kümnelapseline perekond Muru. Autiitliga pärjatud perekonda tunnustas AS BIGBANK 2000 eurose auhinnatšekiga.
Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunapi sõnul on perekond Muru eeskujuks tervele Eesti ühiskonnale. “Imetluse ja uhkusega tunnustame perekonda, kellel jätkub armastust ja kodusoojust nii paljudele lastele,” kiitis Õunap.

Pereema Eve Muru on lõpetanud Tartu Ülikooli matemaatikateaduskonna ning töötab matemaatikaõpetajana ja õppealajuhatajana Paldiski Gümnaasiumis. Isa Jaan Muru on lõpetanud Eesti Maaülikooli tehnikainsenerina ja töötab tootmisjuhina.
Perekond Muru lapsed on koolipingis tublid õpilased, kes pärast koolitunde tegelevad aktiivselt muusika ja spordiga. Vanim, 21-aastane Eliise on lõpetanud muusikakoolis trompeti õpingud ja laulab aktiivselt kooris. Üleriigiliselt muusikaõpetuse olümpiaadilt on tal ette näidata hõbediplom. Hetkel õpib Eliise Tallinna Ülikoolis füüsikat. 20-aastane poeg Aigar õpib Mereakadeemias ja on pikka aega laulnud Estonia Poistekooris. 17-aastane Kadi-Kristel õpib veel gümnaasiumi 10 klassis. Kadi-Kristel on lõpetanud muusikakoolis viiuliõppe ning laulab Eesti Koolinoorte Segakooris ja ETV Tütarlastekooris. Muusika- ja matemaatikaolümpiaadidelt on ette näidata vaid väga tublid tulemused. Vabariiklikul muusikaolümpiaadil tunnustati teda pronksdiplomiga ning sel korral oli juhendajaks õde Eliise Muru. 13-aastane Jaan-Erik õpib põhikooli 7. klassis ja laulab vanema venna eeskujul Estonia Poistekooris. 13-aastane tütar Anna õpib samuti 7. klassis ning käib JJ Street Dance’i tantsutrennis. 10-aastane Madis Hendrik õpib 4. klassis ja käib aktiivselt ujumistrennis. Lisaks meeldib talle hirmsasti leiutada ning hiljuti valmiski poisil isemeisterdatud ja toimiv suhkruvatimasin. 9-aastane Sven õpib 3. klassis ja käib kergejõustikutrennis. 6-aastane Laura Helly käib pärast lasteaeda kunstiringis ja ujumistrennis. 5-aastane Erki käib samuti lasteaias ja ujumistrennis ning pesamuna, 2-aastane Anders, on üks pisike muhe sell.
“Perekond Muru on tõeline suurpere, selle sõna kõige paremas mõttes. Nii mitmelapselise pere ühtekuuluvus ja tegusus on tulemus vanemate väga sügavast pühendumisest oma kodule ja lastele,” sõnas AS BIGBANKi juhatuse esimees Kaido Saar.
Aasta Suurpere pereema Eve Muru sõnutsi tuli autiitel perele suure, kuid meeldiva üllatusena: “Rõõmu teeb ennekõike just see, et suurperesid märgatakse ja tunnustatakse. Ega kümne lapse kasvatamine ei ole midagi keerulist, kui lastele hoolt ja armasust pakkuda, varakult iseseisvust õpetada ning ise perekeskset elu naudid”.
Eesti Lasterikaste Perede Liidu ja BIGBANK ASi poolt välja antav “Aasta Suurpere” aunimetus omistatakse ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ning eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last. Tänavu esitati konkursile 13 kandidaati kõigist Eestimaa paigust.
Juba kümnendat aastat toimuv suurperepäev ja viiendat korda välja antav aunimetus “Aasta Suurpere” toimub lisaks Eestile ka Lätis ning Leedus. Tänavusel suurperepäeval Eestis osales kokku u 1000 inimest ligi 150 perest.
Marve Kadastik,
suurperepäeva korraldaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap