Võru linnavalitsus avab rattahooaja ringsõiduga

Esmaspäeval, 5. mail lähevad Võru linnavalitsuse liikmed koos ametnike, Maanteeameti ja MTÜ Võru Noortekeskus esindajatega jalgratastega ringsõidule, et viia end kurssi kergliiklusteede olukorraga linnas, kohtuda linnakodanikega ning rääkida rattaliikluse teemadel. Algatusega kutsutakse inimesi senisest enam rattaga liiklema, ühtlasi avatakse ka rattahooaeg.

Viimastel aastatel on linnas ja selle lähiümbruses väga palju ära tehtud, mis on loonud head tingimused rattaga liiklemiseks – rajatud on kergliiklusteid, rattahoidjaid ja -parklaid. “Rattaga liiklemine pole oluline mitte ainult keskkonnahoiu, vaid ka rahva tervise seisukohast. Sellest tulenevalt ootame oma töötajate tervisest hoolivaid ettevõtjaid, asutusi ja organisatsioone eeskuju näitama ning rattaga liiklema,” kutsub linnavalitsuse arendusn õunik Tiina Hallimäe kõiki üles aktiivselt osalema. Peale selle palub ta 5.-30. maini saata linnavalitsusele vahvaid fotosid kollektiividest, kes on ühiselt ette võtnud toreda rattasõidu. Fotod osalevad Võru linna Facebooki kodulehel hääletusel ning kollektiivi foto, mis kogub enim “meeldib” saavad tunnustatud vahvate meenetega!

Hooaja esimene suurüritus toimub juba teisipäeval, 6. mail, kui Võru noortekeskuse eestvedamisel toimub Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumis noortefoorum, mis keskendub tervise, keskkonna, raudtee- ja liiklusohutusele. Töötubades avaneb 16-19-aastastel noortel suurepärane võimalus oma arvamuse ja soovide avaldamiseks.

24. mail algusega kell 12 korraldab Haanja Rattaklubi traditsioonilise kevadmatka. Starditakse Kubija suusabaasi juurest.

1. juunil Võru Kesklinna pargis peredele suunatud Rattapäeva raames toimub rattalaat-mess, kuhu oodatakse inimesi ja ettevõtteid nii uute kui kasutatud rataste ja rattavarustustega kauplema ning uusi tooteid tutvustama. Kohamaksu ei küsita!

Kavas on peredele suunatud rattavõistlus vigurrajal ja linna orienteerumine ratastel. Üles on seatud lastetelk, kus saab oma ratast põnevaks “tuunida” või multikaid vaadata. Rattapäeval tunnustatakse ka ettevõtteid ja organisatsioone, kes on silma paistnud oma infrastruktuuri või muu rattatemaatilise algatusega.

Rattapäeva lõpetab Eesti tuntud kultuuritegelastest koosnev Kultuurne Motobande, kes annab tunnise kontserdi ja jagab peale kontserti lastele autogrammidega helkurveste, et nad oleksid liikluses paremini nähtavad.

Üritustest osavõtjate vahel loositakse välja palju erinevaid auhindu, peaauhinna, 26″ maastikuratta Peugeot CM-81 on välja pannud Automaailm ja Peugeot.

Võru linnavalitsuse, ametnike, Maanteeameti ja Võru noortekeskuse ringsõit jalgratastel 5. mail kell 10-12.20 Võru linnas marsruut:

10.00 Võru LV parkla
10.10-10.25 Selveri parkla
10.35-10.50 Christella VT
11.00-11.15 Valio
11.25 Raudteejaam
11.50 Skatepark
12.10 Roosisaare parkla
12.20 Võru LV parkla