Maaturismi ettevõtjad kutsuvad külla

Otepää vallas on ligikaudu 100 km liikumisradu. Fotod: Monika Otrokova
Otepää vallas on ligikaudu 100 km liikumisradu. Fotod: Monika Otrokova

Neljapäeval, 1.mail 2014 avavad maaturismiettevõtted üle Eestimaa oma uksed ning ootavad külla. Otepää turismipiirkonnas ootavad külastajaid sel päeval üheksa maaturismiettevõtet.

SA Otepää Turism juhataja Ene Reedi sõnas, et maaturism on Otepää piirkonnas hästi arenenud. “Meie ettevõtted pakuvad piirkonna külastajatele nii kohalikku toitu kui ka vaba aja veetmise võiamlusi puhtas ja ehedas looduses. Otepää piirkond asub Eesti suurima looduspargi, Otepää Looduspargi territoorumil, ning siin olevad maaturismi võrgustikku kuuluvad ettevõtted väärtustavad loodust ning loodussäästvat turismi,” ütles Ene Reedi.

Avatud uste päeval osalevate maaturismiettevõtete uksed on külaliste ootel alates 11.00 kuni 17.00. Olenevalt pakutavatest teenustest võib esineda kellaajas väikseid erinevusi.

Lisaks sellele, et kõik turismiettevõtted tutvustavad oma teenuseid ja võimalusi, saab 1.mail päris tasuta või erihinnaga osaleda matkadel ja retkedel, teha käsitööd, kogeda uusi maitseelamusi, lüüa kaasa talgutel, kohtuda pererahvaga, nautida kuuma sauna, kogeda suitsusauna jpm. Igal ettevõttel on selleks päevaks oma isiklik pakkumine oma külalistele. Avatud uste päeva korraldab Eesti Maaturismi MTÜ.

Otepää turismipiirkonnast osalevad:

Karupesa Hotell 
Lutsu talu
Väike-Trommi turismitalu
Hellenurme vesiveski 
Vapramäe loodusmaja 
Kunstimäe puhkemaja 
Kiisatamme talu
Sangaste loss
Uhtjärve Nõiariik ja Liikluslinn