Aitab tabudest! Leia end! Ole! Ela!

46901_433772254412_3849195_nKristel Pohlak,

maailmakodanik

 

EGO tähendab ladina keeles MINA.  EGO SUM – MINA OLEN.

Ma olen hakanud aru saama, et ego ongi tegelikult see, mida me kogu oma elu otsime ja mida enamik iial ei leia. “Kes ma olen?” See küsimus kummitab meil ju pidevalt kusagil alateadvuses läbi terve elu.

Aga sa ise oledki ego, sa oled kõik, mis sinu olemuse koodi sisse on kirjutatud, ja igal on see kood natuke erinev. Ego on tegelikult hea, ent teda peab enda seest üles leidma. Teda ei tohi segi ajada ülepaisutatud ettekujutusega endast. Just siit tulebki ülbus, mida me nimetame egoismiks.

Sageli me kujutame endale ette, kes me enese või kellegi teise arvates võime või tahame olla. Ära tee seda! Lihtsalt Ole! Otsi endast seda rõõmsat olevust, kes sinu kehas end vabalt ja hästi tahab tunda: just see sa päriselt oled. Ning kui oled ta leidnud, siis oled leidnud ka oma tegeliku väärtuse ja saavutad austuse, mida sa ehk väga igatsenud oled. Meis kõigis on tegelikult kõik olemas selleks, et olla hea, selleks, et olla väärikas ning väärtuslik.

Niisiis, lõpetage juba väikestes lastes nende ego mahasurumine! Ärge sundige neid olema vakka, kui neil on midagi öelda, ärge keelake neil omaette nohistada, hüpata, tantsida, kui nad seda vajavad! Lihtsalt juhatage neid, õppige, harjutage, meisterdage koos mida iganes laps tahab, sest just arendava tegevuse ja vestluste kaudu väike inimene harjub ennast avama, leidma, julgema olla teiste seas. Seda kõike on tal elus vaja. Ja tulgu sealt siis kõige harjumatumat, uskumatumat! Jaa – teie vastas on omaette isend, mitte teie koopia! Ja ta on suur, ta on looduse kroon, ta on oluline tervele maailmale, sünnist saadik! Onju!

Jätke ego rahule: me oleme need, millega sündisime! Õppige endid juhtima, õpetage lastele eneseleidmist, siis saate kord jälle kõik egod kenasti ritta, sõbralikult koos pilvedele päikest võtma!

Meie ego on alati hea.

Ego oled sina ise: see päris sina. Leia ta! Lase ta vabaks! Naudi teda ja armasta õrnalt kui lille!