Viljandimaa tunnustab “Pärlipeoga” taas kultuuri- ja spordipärleid

Viljandimaa kaheksas “Pärlipidu” ehk maakonna parimate kultuuri-ja sporditegijate austamisõhtu peetakse reedel, 3. jaanuaril Viljandi Sakala Keskuses. Kutsetega peole oodatakse ligikaudu 250 inimest.

Tänavuse “Pärlipeo” projektijuht, Viljandimaa Omavalistuste Liidu nõunik Krista Kalda sõnul sellel aastal suurt lavastust plaanis ei ole “Toimub klassikalisem auhinnatseremoonia, kus oma loominguga rõõmustavad poetess Kristiina Ehin ja pärimusmuusik Maarja Nuut ning meeleolukat puhkpillimuusikat esitab noorte meeste brassansambel.” Tänavusi tähti tulevad tervitama maavanem Lembit Kruuse ja Viljandimaa Omavalitsuste Liidu esindaja Ene Saar.

Maavanem Lembit Kruuse sõnul on just kultuur ja sport selleks ühendavaks jõuks, mis aitavad pisikesel rahval rahvusena püsida ning elu tasakaalustada. “Pean nende valdkondade võtmeisikute tunnustamist seetõttu eriti vajalikuks ja tähenduslikuks,” rõhutas Kruuse ja lisas, et: ” Viljandimaast on kujunemas omamoodi kultuuripesa, kus on olemas kõik eeldused olla Eestis kultuurivaldkonna eestkõnelejaks. Vaid kultuuri kaudu saabki edasi kanda seda ehedat – Päris Eesti identiteeti.”

Auhindamine algab Kultuurkapitali aastapreemiate väljaandmisega. Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupi aastapreemia laureaate on 13. Aastapreemia määratakse aasta jooksul enim silma paistnud kultuuri- või sporditegelasele ja sündmusele.

Sellele järgneb teist korda välja antav stipendium “Noor ja andekas viljandimaa sportlane”. Laureaate on 10, sellega kaasneb ka rahaline stipendium.

Seejärel jagatakse kätte kuus rahvakultuuri auhinda- hõbesõled, mis antakse üle Mulgi Ukuvaka poolt valmistatud kotikestes. Aukirjad on kujundanud disainer Malle London.

Õhtu tähtsaim hetk on aga 2013. aasta Kultuuripärli saaja väljakuulutamine. Sellele tiitlile esitati kaheksa kandidaati. Kultuuripärliga tunnustatakse ja innustatakse väljavalitud kultuuri- või sporditegelase erialast pühendumist Viljandimaal.

Seekordse “Pärlipeo” korraldavad Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp, Viljandi Maavalitsus, Viljandimaa Spordiliit, Viljandimaa Omavalitsuste Liit, Viljandi Linnavalitus ja Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud. Peo stsenaariumi kirjutas Ain Mägi.

Möödunud aastal pälvis Viljandimaa Kultuuripärli tiitli Anu Raud.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap