Vanemuine kutsub kontsertetendusele

Sellel laupäeval algusega kell 18.00 annab Vanemuise Sümfooniaorkester Tartu Jaani kirikus traditsioonilise advendikontserdi.

Nimetatud kontserti on tänavu õigem nimetada kontsertetenduseks, sest ettekandele tuleb jõululugu “Neljas kuningas”, milles on palju ka sõnalist teksti.

Tegu on helilooja Mart Siimeri möödunud aastal valminud südamliku muusikalise looga, millele on teksti kirjutanud Signe Aus ja Meelis Holsting.

Jõululugu põhineb legendil sellest, et lisaks kolmele kuningale, kes viisid Jeesuslapsele kulda, viirukit ja mürri, asus teele ka neljas kuningas, Mazel, koos kallihinnalise kingitusega. Kuna neljandale kuningale sattusid teele abivajajad, ei jõudnudki ta õigeks ajaks Petlemma.

Vanemuise Sümfooniaorkestri ja ooperikoori, Tartu Noortekoori ning Tartu Miina Härma Gümnaasiumi neidudekoori ees dirigeerib Lauri Sirp, solistidena esinevad Simo Breede, Rasmus Kull ja Liisa Tämm.

Kontsertetenduse on lavastanud Jaan Willem Sibul.

Pileti hinna määrab iga külastaja ise, tehes annetuse Vanemuise Fondi. Vanemuise Fond loodi 30. detsembril 2006. aastal Tartu Kultuurkapitali juurde erakapitali ja Tartu linna toel. Fondi eesmärk on Vanemuise teatri töötajate erialase arengu ja koolituste toetamine.