Rahvusvaheline muusikafestival Darkland Fire IV keskendub tänavu põhjamaisele muusikale

Lamia Vox
Lamia Vox.

Olles ainulaadne kogu lähipiirkonnas, pakub rahvusvaheline muusikafestival Darkland Fire IV erakordse võimaluse avastada elektro-akustilise süvafolgi ja industriaalse alatooniga elektroonilise seisundimuusika erinevaid varjundeid, põnevaid sümbioose ja lummavaid helimaastikke oma žanrite silmapaistvamatelt esindajatelt.

Seekordne festival keskendub kargele põhjamaisele muusikale, esinejad tulevad Rootsist, Norrast, Soomest, Venemaalt, Saksamaalt, Lätist ja Eestist.

Legendaarne Deutsch Nepal Rootsist segab oma muusikasse küll ka idamaiseid alatoone, kuid needki pärinevad peamiselt “maailma katuse” lumistelt nõlvadelt. Bard Tõnu Tepandi annab festivali raames tunnipikkuse kontserdi oma aegumatute ja tuntumate lugudega, mis on eestlasi lummanud juba mitmeid ja mitmeid aastakümneid. Norrast saabub festivalile Svartsinn, pakkudes kaasahaarava retke põhjamaiselt pimedasse maailma, elektroonilisi helimaastikke ilmestamas toekas tšellosaund.

Põhjamaiselt karget ja mehist neofolki pakub Soome bänd Tervahäät, kelle harva toimuvad esinemised on alati elamuseks. Tähelepanu väärib ka Lamia Vox, mis on ühenaiseprojekt Venemaalt Peterburist. Lamia Voxi muusika käsitleb okultismitemaatikat ja teeb seda äärmiselt professionaalse lähenemisega nii meloodiatesse kui ka kompositsiooni. Veel astuvad festivalil üles Anemone Tube Saksamaalt, Enu Kaleidoskops Lätist ja Morgue’s Last Choice Eestist.

Tänavu saavad festivali pileti ostnud tasuta osaleda ka 6. detsembril Rakveres hotelli Art  hoovimajas toimuval festivali ametlikul soojenduspeol Darkland Night, kus astuvad üles noored kohalikud kollektiivid Tamhiis (dark elektro), Valendik (melanhoolne elektroakustiline folk) ja Helsingis resideeruv DJ Saiico Prantsusmaalt.

Lisaks eelnevale on festivali piletiga tasuta pääs ka 8. detsembril kell 14 Rakvere Kolmainu kirikusse kontserdile Darkland Fire Advent: Pyhä Kuolema (Soome).