Viljandimaa Noortekogu kutsub foorumkohvikusse ja Noorsootöö tunnustussündmusele

Viljandimaa Noortekogu korraldab 7. novembril 2013 Viljandi Gümnaasiumis kell 13.00-19.00 osaluskohvikut ehk noortefoorumit. Kohvikusse oodatakse kõiki noori ja otsustajaid-arvamusliidreid kaasa rääkima maakonnas aktuaalsetel teemadel.

Noortefoorumi eesmärgiks on tuua üle Viljandimaa üheks päevaks kokku nii noored kui otsustajad (omavalitsuste ja koolide juhid, noorsootöötajad), et arutada ühiselt noori puudutavate teemade üle.

Noortefoorumil tunnustatakse ka Viljandi Maavalitsuse ja Viljandimaa Omavalitsuste Liidu poolt 2013. aastal Viljandimaal noorsoovaldkonnas tähelepanu ning tunnustust väärivaid inimesi ja tegusid. Kohal on ka Eestis tuntud persoon Hardi Volmer, kes räägib enda elust ja nooruspõlvest ning temaga on võimalik kohapeal mõtteid vahetada.

Teemad, mis sellel aastal arutlusele tulevad:

1. Noorte töötuse vähendamine kohalikus omavalitsuses

2. Noorte omaalgatuse suurendamine kohalikus kogukonnas

3. Ennetustöö narkootiliste, psühhotroopsete ainete ning alkoholi ja tubakatoodete tarbimise vähendamiseks

4. Koolivägivalla vastu võitlemine

5. Piiratud/puudulik transport kui takistus noorte huvitegevusele

6. Noorte teadlikkus ning suhtumine seksuaalkasvatusse

7. Noorte passiivsus – ajast aega või tänapäeva nähtus?

“Soovitan Noortefoorumist osa võtta, kui Sa oled ühiskondlikult aktiivne inimene ning pead oluliseks, et noorte hääl jõuaks otsustajateni,” rääkis praegune juhatuse aseesimees Kirsi Svarts. “Oleme Noortekoguga näinud kõvasti vaeva, et sündmus tuleks kaasahaarav, põnev ning meeldejääv. Sellel aastal ühendasime Osaluskohvikuga noorsootöö tunnustussündmuse” lisas Svarts.

Viljandimaa Noortekogu juhatuse esimees kui ka sellel aastal Noortefoorumi koordinaator Magnus Liir ärgitab kindlasti noortefoorumilt osa võtma ka otsustajaid, sest selle kaudu on täiskasvanutel suurepärane võimalus anda enda poolt panus maakonna noorte arvamust kujundamisele erinevatel neid puudutavatel teemadel.”

Osalemiseks tuleb end eelnevalt kindlasti ka registreerida. Registreerimise vorm internetis asub siin, kuid on võimalik ka enda osalemissoovist teada anda aadressil: magnus.liir@gmail.com

Osalemissoovist teada andes, paluvad korraldajad ära märkida enda ees – ja perekonnanime; meiliaadressi; kust vallast või linnast oled pärit ning kas soovite transporti ning kuhu.

Viljandimaa Noortekogu on Viljandi Maavalitsuse juures tegutsev osaluskogu. Noortekogu on vähemalt 10-liikmeline (võimalusel igast kohalikust omavalitsusest vähemalt 1 noor). Noortefoorumi osaluskohvik toimub maailmakohviku meetodil, kus igal laual on üks teema ja laudkonnajuht. Laudkonna juht on see, kes aitab mõtteid kirja panna ja vestlust arendada.