Vanemuise teatris toimub pühapäeval hooaja esimene teatrikohtumine

TeaterPühapäeval, 13. oktoobril algusega kell 17 toimub Vanemuise suures majas selle hooaja esimene loeng teatrikohtumiste sarjast. Itaalia suursaadik Tema Ekstsellents Hr. Marco Clemente räägib Giuseppe Verdist.  Teatriloengule järgneb Verdi ooperi “Trubaduur” etendus algusega kell 19. Teatrikohtumisele pääseb etenduse piletiga. Hooajal 2013/2014 toimub ühtekokku seitse teatrikohtumist. Sel kuul toimub kohtumine ka zooloog Andrei Turovskiga, kes 23. oktoobril etenduse “Üksildane lääs” eel räägib peresuhetest loomariigis.

Esimene loeng on aga pühendatud Giuseppe Fortunino Francesco Verdi kahesajandale sünniaastapäevale. Itaalia üks tuntumaid heliloojaid sündis 10. oktoobril 1813. Geniaalsete ooperite loojana oli ja on Verdi muusika itaallaste jaoks erilise tähendusega, tema teoseid on seotud Itaalia vabadusvõitlusega 19. sajandil.