Jääkarud saavad täna vaba päeva

Lõunakeskuses tegutsev jääkarude-pereansambel saab tänase rahvusvahelise muusikapäeva puhul vaba päeva.

Neid asendab Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli kontsertkoor, dirigendiks Lilyan Kaiv. Tasuta Muusikapäeva kontserti saab kuulata kell 12.30 Lõunakeskuses, jäähalli ja infopunkti vahelisel alal.

Rahvusvaheline muusikapäev algatati 1975. aastal ja seda tähistatakse ülemaailmselt 1. oktoobril. Käesoleval aastal viib Eesti Muusikanõukogu Rahvusvahelise Muusikapäeva puhul  esmakordselt ellu projekti, mille eesmärk on muusikakultuuri väärtustamine ja propageerimine, muusiku elukutse avamine, instrumendi õppe propageerimine, muusikute tunnustamine ning nende tutvustamine meedias.

Täna korraldatakse üle 100 tasuta kontserdi. Päevased üritused kulmineeruvad õhtuse muusikapreemiate tseremooniaga Tallinnas Estonia Kontserdisaalis, millest teeb otseülekande ka Eesti Televisioon. Rahvusvahelise muusikapäeva täpsema kavaga saab tutvuda siin.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap