Maanteemuuseum tutvustab erilisi helide salvestamise viise

maanteemuuseumSel nädalavahetusel ootab maanteemuuseum 16.-18. augustil Põlvamaal peetava ökofestivali “Rohelisem elu” raames kõiki huvilisi osalema omanäolistes töötubades, mille eesmärgiks on propageerida rohelist mõtlemist. Külastajatel on võimalus osa saada helivälitööde-, marja- ja seenekorvide punumise ning aknalaua-aianduse töötubadest.

Helitöötuba “Helivälitöö unplugged: keha kui lindistaja, paber kui kassett” toimub reedel, 16. augustil algusega kell 13. Heli ja helitööga seostatakse küll sageli tehnoloogiat, aga kõige olulisemaks nö tehnoloogia-elemendiks jääb seejuures siiski inimese kõrv. “Selles töötoas jätame kõrvale tavapärased mikrofonid ja helisalvestajad ning uurime ja katsetame teistsuguseid helide “salvestamise”, helikeskkonnale reageerimise ning inimese ja helikeskkonna vahelise vastastikuse mõjutamise viise,” tutvustas muuseumi programmijuht Tuuli Tubin.

Laupäevases töötoas saavad osaleda kõik, kes peavad lugu isetegemisest. Korvipunuja Urmas Udso käe all saavad huvilised meisterdada päris oma seene- või marjakorvi. Proovida saab erinevaid korvipunumise tehnikaid ja materjale. “Minna kohe saabuval sügisel metsa seeni otsima enda tehtud korviga, on kindlasti omaette elamus,” usub Tubin. Viimasel ökofestivali päeval tuleb töötoas ja loengus “Aknalaua-aiandus” jutuks maitsetaimede kasvatamine linnatingimustes, isekastuvate taimepottide valmistamine erinevaid materjale taaskasutades jpm.

Kõigil kolmel festivalipäeval toimub muuseumis ka tunniajane eriprogramm “Roheline tee”, kus tehakse ringkäik muuseumi vabaõhu-näitusekeskkonnas Teeaeg, arutletakse erinevate liikumisviide ja -vahendite teemadel ning tutvutakse Eestis toodetud elektriautoga ZEV Seven.

Kõigis töötubades osalemine on tasuta (sissepääsuks kehtib tavapärane muuseumipilet), kuid vajalik on eelregistreerimine: tuuli.tubin@mnt.ee, tel 5635 9637.

Kaheksandat korda peetava ökofestivali “Rohelisem Elu” raames tutvustatakse Põlvamaa eri paigus külalistele siinse kandi looduse mitmekesisust, elukeskkonda hoidvaid tegutsemisviise ja säästvaid lahendusi igapäevaelus. Festivali lõpetab perepäev ja suur loodustoodete laat 18. augustil Põlva Talurahvamuuseumis Karilatsis.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap