Jõgeva vald peab 146. sünnipäevapidu laupäeval Kuremaal

Fotomeenutus Jõgeva valla 145. aastapäeva tähistamisest Kuremaal. Foto: erakogu
Fotomeenutus Jõgeva valla 145. aastapäeva tähistamisest Kuremaal. Foto: erakogu

Sel laupäeval, 17. augustil Kuremaal keskpäevast hilisõhtuni kestvatel Jõgeva valla 146. aastapäeva pidustustel  “Nooruslik Jõgeva vald 146“ pakutakse erineva vanuse ja huvidega inimestele mitmekülgseid ajaveetmisvõimalusi ning tuttavaks on võimalik saada paikkonna erinevate tegevusvaldkondadega.  Lossi pargis toimuvat sündmust korraldavad MTÜ Marlau ja Jõgeva vallavalitsus kohalike ettevõtjate ja eraisikute kaasabil ja toetusel.

MTÜ Marlau juhatuse liige ja „Nooruslik Jõgeva vald 146“ projektijuht Triinu Palmiste rääkis, et aastapäevapeo teemaks valiti “Nooruslik Jõgeva vald” põhjusel, et omavalitsuspiirkonnas on elujõulised lasteaiad ja koolid. Noortele on mitmeid võimalusi pakutud noortekeskuste ja erinevate huviringide näol. Nooruslikku elutahet jätkub erinevatel elualadel.

“Kuremaal võib ringi vaadata kohalikus avatud noortekskuses ning ootame külla ka teisi noortekeskuseid ja noortele suunatud organisatsioone  lähemalt ja  kaugemalt,” ütles MTÜ-sse Marlau kuuluv ettevõtaja Andrus Sibul. “Poistele ja tüdrukutele on mängimiseks eraldi lasteala, kus on ka batuut, millel hüppamine tasuta. Laadale “Looduslik ja naturaalne” ootame ettevõtjaid, mittetulundusühinguid ja eraisikud eestimaiseid aia-ja põllusaadusi, käsitööd ja muudki kohalikku kaupa müüma. Välismaisele kraamile ja masstoodangule  jäävad aga laadaväravad suletuks.” Sibul lisas, et kauplejatele Jõgeva vallast on plats laadal tasuta ja registreerida saab selle nädala neljapäevani.

680Selgitatakse välja kõige sportlikum küla

Jõgeva valla kõige sportlikum küla selgitakse välja mõõdu võtmisel suuresti rahvalikel spordialadel. Võistlema oodatakse kümne- kuni 12-liikmelisi võistkondi. Tiitlit asub ka kaitsma möödunudaastasel Jõgeva valla sünnipäevapeol esikoha võitnud Laiuse küla. Nagu eelmiselgi aastal ootab ka sellel aastal auhind iga ala individuaalvõitjat ning vääriliselt saab autasustatud  Jõgeva valla sportlikumate külade esikolmik. Spordipäeva aitavad korraldada Rait Kalda ning Kaido Väljaots.

Jõgeva valla sünnipäevapeol laulavad ja tantsivad paikkonna kultuurikollektiivid ja noorterühmad, näiteks vennad Sakritsad, JJ-Street Tantsukool, rahvatantsurühmad ja koorilauljad. Päeva juhib meelelulahutustegelane Kairit Tuhkanen. Õhtusel simmanil mängib tantsuks ansambel Regatt, kes on saanud tuntuks ka telesarja “Eesti NSV”  tunnusmuusika esitajana, ning Kairit Tuhkanen, kes esineb tunnise kontserdiga pärast ansamblit Regatt.

Kuremaa kunagises mõisavalitsejamajas on võimalik tutvuda Restaureerimiskoja töötubadega, mille on restaureerimistööde õppimiseks sisustanud MTÜ Marlau. Avatud on Kuremaa veski, kus toimub MTÜ Jõgeva Koolituskeskuse projekti “Käsitöö liidab kogukonda ja põlvkondi” maalikursuse ja lapiteki õpiringides valminud kursuslaste tööde näitus. Avatud on ka Kuremaa loss.

Vihma korral telkidesse

“Jõgeva valla sünnipäeva tähistamine sai alguse möödunud aastal, kui omavalitsus sai 145aastaseks ja toimusid pidustused teemal “Keskkonnasõbralik Jõgeva vald,” ütles Jõgeva vallavolikogu aseesimees Marek Saksing, kes samuti on üks MTÜ Marlau eestvedajaid. 

”Arvestades rohkearvulist osavõttu ja positiivseid hinnanguid paljudelt kaasalööjatelt otsustasime sündmuse traditsiooniks muuta. Jõgeva valla elanikud väärivad kord aastas korraliku rahvapidu, mis ühtlasi on heaks võimaluseks tutvustada valda ka kaugemalt tulijatele. Ka seekordsetele pidustustele on oodata delegatsioone Jõgeva valla sõpruspiirkondadest. Vihmast ilma ei tasu karta, kuna peoplatsile on paigutatud suured telgid, mis vihmase ilma korral peavarju pakuvad ja peomeelelolu vihma tõttu rikkuda ei lase.”

Üritust “Nooruslik Jõgeva vald 146”  toetavad LEADER, Kohalik omaalgatuse programm, Eesti Kultuurkapital, Jõgeva vallavalitsus ning kohalikud ettevõtjad.

Rohkem infot saabuva Jõgeva valla sünnipäeva kohta leiate www.jogevavv.ee ja www.marlaumty.eu

Jaan Lukas     

One thought on “Jõgeva vald peab 146. sünnipäevapidu laupäeval Kuremaal”

  1. Suht mõtetu üritus, enamus elanikke oma muredega joovad ja ongi kogu lugu. Nagu juhtus ka “teeme ära” üritusega Kuremaal, organiseerimine oli nõrk ja kukkuski läbi. Kurb muidugi.

Kommenteerimine on suletud.