Riik toetab 109 huvikooli õppevahendite ostmisel

2013. aastaks eraldas haridus- ja teadusministeerium hasartmängumaksu fondist projekti “Varaait” kaudu 109 huvikoolile tegevuse mitmekesistamiseks ja kättesaadavuse suurendamiseks vajalike õppevahendite soetamiseks 115 041 eurot. Õppevahendite ostmiseks eraldatud toetus aitab mitmekesistada huvikoolide õppekavade täitmist ning toetab vähemate võimalustega noorte osalemisvõimalusi noorsootöös.

Eesti Noorsootöö Keskuse huvihariduse peaeksperdi Ene Raidi sõnul on huviharidus üldjuhul finantseeritud olulisel määral kohalike omavalitsuste eelarvest, kuid tihtipeale jääb kohalikel omavalitsustel puudu just võimekusest soetada uusi õppevahendeid.

Viimase noorteseire andmeil kasvas huvikoolide arv aastaga 416lt 527le. Neist suurem osa on spordikoolid (251), aga rohkelt on ka muusika- ja kunstikoole (141). Lisaks on veel mitmeid erinevat tüüpi huvikoole: tehnika- ja loodusmajad, loomekeskused.

Huvikoolide arvu kasvuga on kaasnenud ka huvikoolides õppivate noorte arvu tõus: 2012/2013. õppeaastal õppis huvikoolides kokku 69 740 noort vanuses 7-26 eluaastat.

Projekti “Varaait” viib ellu haridus- ja teadusministeeriumi hallatav Eesti Noorsootöö Keskus.