Erki Pütsep tegi Tallinna Rattamaratonil võimsa soolosõidu

Liidrid rajal. Foto: Jarek Jõepera.

Samsung Estonian Cup rattamaratonide sarja teise etapi võitis ülekaalukalt Erki Pütsep, kes edestas mullust üldvõitjat Caspar Austat ja käesoleva aasta punktiarvestuse liidrit Alges Maasikmetsa nelja minutiga. Kokku osales 16. Tallinna Rattamaratonil 1503 ratturit.

Ligi 30-kraadises kuumuses peetud Tallinna Rattamaratoni 59 kilomeetrisele põhidistantsile startis 1062 ratturit. Kõrvemaale omaselt oli rada vaheldusrikas ning tänu eelmisel päeval sadanud vihmale, oli ka tolmu vähem, mis tegi raja väga kiireks.

Premium7 vahefinišis Pukimäe tõusul, maratoniraja 17-ndal kilomeetril, noppis aktiivsuspunktid sarja möödunud aasta võitja Caspar Austa, Alges Maasikmetsa ja Erki Pütsepa ees. Sellele järgnenud kiiretel kruusasirgetel ja metsateedel näitas oma võimu Alpha Baltic-Unitymarathons maanteeproff Erki Pütsep, kes kodustel maastikurattavõistlustel kaitseb Fixus Sport võistkonna värve. Pütsep alustas raja laugel osal 40-kilomeetri pikkust soolsõitu ning vahe jälitajatega kasvas kiirelt mitmele minutile. Seda, et “Püta” kiirus oli täna teisest klassist, näitas ka raja 46-ndal kilomeetril Venemäel asunud Hansgrohe kiirenduslõik, kus liidrina üksi pedaalinud Pütsep tegi selgelt päeva parima aja.

Pärast finišit tunnistas võitja, et on vigastuse järgselt saanud vähem treenida kui tavaliselt. “Viimase nädala jooksul olen aga teinud 1000 km mahutreeningut,” kommenteeris Erki Pütsep. “Enne otsustavat äraminekut tegin juhtgrupis paar kiiremat lõiku, et näha kuidas konkurendid reageerivad – tundus, et on põhjust proovida eest ära sõita ja nii see edumaa kasvas,” sõnas ta. 

Madalamate poodiumikohtadele toimunud finišiheitluse võitis Caspar Austa sarja käesoleva aasta üldliidri Alges Maasikmetsa ees.

Parima U-23 ratturina ületas üldjärjestuses 13-ndana finišijoone Peeter Tarvis (Raplamaa Rattaklubi KoMo), kiireima juuniori tiitli võttis Kõrvemaal Greg Hallop. Naistest oli pikal võistlusmaal täna kiireim Greete Steinburg (koht üldarvestuses 226) ja kiireima aja õrnema soo esindajatest sõitis Hansgrohe kilomeetril täna Sille Puhu.

Samsung Estonian Cup rattamaratonide sarja üldarvestust juhib pärast kaht senitoimunud etappi Alges Maasikmets, Caspar Austa ja Allan Orase ees. Naistest jätkab liidrina, kaks esikohta võtnud Greete Steinburg. Võistkondlikult on kõige enam punkte Amps / Extreme Sport võistkonnal, Fixus Sport ja Nissan Thule Pro Team ees. Naiskondadest juhib Spordiklubi Rakke FUJI /Rattabaas.

Poolmaratoni 29 km pikkusele võistlusmaale startis 441 ratturit. Nagu ka eelmisel aastal võttis kõrvemaal lühikesel distantsil võidu Kirill Tarassov (Rattagentuur Merida), edestades napilt Kristjan Johansoni (Viljandi Rattaklubi).

Balbiino lastesõitudes osales kokku 138 last. Kuni 12-aastastest poistest oli täna kiireim Georg Sarapuu ja tüdrukutest Sarah Hürden. Mõlemad on lastesõitude liidrid ka kahe senitoimunud etapi kokkuvõttes.

Tallinna Rattamaraton, mis tänavu toimus juba 16. korda, on Eesti vanim rattamaraton. Järgmine Samsung Estonian Cup etapp stardib juunikuu esimesel laupäeval Rõuges.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap