Tänasest saab end kirja panna Teeme Ära talgupäeval osalemiseks

teemeara_logoLõpuks ometi on kogu Eestimaa hakanud lume alt välja sulama ja tõelised kevadilmad annavad uut hoogu ka üle-eestilise talgupäeva ettevalmistustele. Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub üles kõiki eestimaalasi valima talguveebist aadressil www.teemeara.ee endale sobivad talgud ja end 4. mai talgupäevale osalejana kirja panema. Esmaspäeva hommikuse seisuga sai Teeme Ära kodulehel valida 627 talgu seast, ent uusi talguid lisatakse iga päev.

Kõik, kes soovivad kaasa lüüa Teeme Ära talgupäeval, saavad end osalejana kirja panna talguveebis, klikates avalehel suurt rohelist nuppu “Liitu talgutega”. Endiselt võib registreerida ka uusi talguid, selleks on sinine nupp “Korralda talgud”. Teeme Ära meeskond soovitab märkida talguveebi ka need talgud, mis toimuvad vahetult enne või pärast 4. mai talgupäeva.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et tänavu on talguid registreeritud veelgi suurema innuga kui eelmisel aastal. “Just praegu on õige aeg teha tutvust Eestimaa tänavuse talgukaardiga ning mõelda ja otsustada, kuidas oma talgupäev sisustada. Praegu jõuab veel ka ise talguid korraldada, kui tundub, et miski vajaks 4. mail ühist ärategemist,” selgitas Tüür. Ta lisas, et talgute kirjapanek talguveebi on avatud mai alguseni.

Kui talgud on registreeritud, saab talgujuht ka spetsiaalse stardipaketi, mis aitab talgupäeva paremini ette valmistada. Talgute stardipakett sisaldab praktilisi abivahendeid ning nõuandeid tegusa ja mõnusa talgupäeva korraldamiseks. Seal on esmaabitarbed, mõni paar töökindaid, värvipott, ehitus- ja aiapoe sooduskupong , CD-plaat “Talgulugude kogumik 2013”, ajalehe Talguline värske number, teed, šokolaadi, peotäis kevadisi seemneid, talgukuulutused ja Talguhundi kleepsud, samuti kriisijuhend, hulk praktilisi nõuandeid ning häid soove. Talguinfot pakub ka veebilahendus Talgujuhi Kool.

Teeme Ära talgupäeva peetakse taas mai esimesel laupäeval, 4. mail, mil iga kogukond saab ise otsustada talgupäeva tööd ja tegemised. Teeme Ära talgupäeva meeskond ja Eesti Rahva Muuseum kutsuvad inimesi jätkuvalt talgulugusid jagama.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabaühenduste Liit EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Dorpat Hotel, Nordic Hotel Forum, Pakendikeskus, Refonda, Statoil, Tamrex jt.