Käsitööselts Karukäpp peab sünnipäevapidu

Fotod: Monika Otrokova
Fotod: Monika Otrokova

MTÜ Karukäpp käsitööselts peab 19. aprillil kell 10 Otepää kultuurikeskuses oma juubelit käsitööpeoga ja praktiliste koolitustega.

MTÜ Karukäpp juhatuse liige Mari Mõttus meenutas, et tegevust alustati Otepää naisseltsi käsitöörühmana. Otepää ja Saksamaa Tarpi sõprusvahetuse käigus Otepääle sattunud saksa käsitööõpetaja Inge Jensen märkas käsitöörühma töid ja hakkas käsitööhuvilisi õpetama. Käsitööhuvilisi kogunes aja jooksul nii palju, et sellest kasvaski välja MTÜ Karukäpp.

“Esialgu koolitasime iseennast, korraldasime õppepäevi ja kirjutasime projekte, hiljem hakkasime juba teisi õpetama,” rääkis Mari Mõttus. “2011. aastal kuulutati MTÜ Karukäpp Valgamaa koolitussõbralikumaks organisatsiooniks.”

Karukäpp on oma toodangut müünud nii Eestis kui ka välismaal: Venemaal, Rootsis, Norras, Saksamaal. Korraldatud on mitmeid käsitöönäitusi nii Otepääl kui ka Valgas, kolm viimast aastat on Otepää Kultuurikeskuses toimunud käsitööringid. 2012. aastal anti välja sokikalender. Mitu aastat järjest on korraldatud ülemaailmset õueskudumise päeva. Tulevikus on MTÜ-l plaanis leida uued ruumid ja laiendada oma tegevust.IMGP3405

“Meil on olemas kudumis- ja tikkimismasinad, soovime, et meil oleks rohkem ruumi, kuhu neid panna, et huvilised saaksid neid kasutada,” ütles Mari Mõttus. “Kui siiani oleme põhiliselt kudunud, heegeldanud ja viltimistöid teinud, siis edaspidi soovime tegeleda ka õmblustöö ja lapitehnikaga.”

Liikmeid on MTÜ-l praegu 28, lisaks sellele lööb tegevuses kaasa palju käsitööhuvilisi, kes otseselt MTÜ-sse ei kuulu.

MTÜ Karukäpp käsitööpeol 19. aprillil Otepää kultuurikeskuses saab kuulata erinevate käsitöömeistrite loenguid. Kõik huvilised on oodatud. Käsitööpidu on tasuta.

Osavõtust palutakse teada anda: tiiu.vutt@gmail.com , mob 5698 1670 (Tiiu Vutt).

Käsitööpidu toetavad Otepää vallavalitsus, Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp ja kohaliku omaalgatuse programm.

 

Päevakava

10.00-14.00 tekstiilikunstnik LIISA TOMASBERGi ettekanne ja praktiline tegevus

KÄSITÖÖNÄITUSTE JA MEISTRIKODADE KORRALDAMINE

14.00-16.00 käsitöömeistrite edulood:

ANDRES RATTASEPP pärandtehnoloogia magistrant

MAIRE HENNO Ülenurme käsitööselts NURMENUKK

SIGRE ANDRESON Seto Käsitüü Kogo

ANNE SEPMA Nuustaku Seebid

16.00-18.00 KARUKÄPA X sünnipäevapidu

12.00-18.00 KÄSITÖÖNÄITUS ( avatud kõigile huvilistele)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap