Laupäeval saavad kokku maa ja linn

13. aprillil toimub Tallinna Tehnikaülikooli peamajas “Maale elama” mess. Tegemist on Eestis ainulaadse sündmusega, mis annab hea ülevaate maal elamise erinevatest tahkudest.

26 Lõuna-Eesti kogukonda jagavad ausat teavet oma kandi võimalustest – haridusasutustest, teenustest, seltsitegevusest, ettevõtlusvõimalustest ning vabadest elu- ja töökohtadest.

Messi saadab mõnus meelelahutus. Vabalaval astuvad teiste seas üles Contra oma poja Herbertiga ning Madonnaga koostööd teinud Värska slackline´i meister Jaan Roose. Avatud on töötoad lastele ja suurtele.

Seminaril “Miks just maale?” saab kuulata, mida arvavad maaelust Hardo, Aasmäe, Kaur Kender ja Jüri Mõis. Oma loo räägivad mitmed maale kolinud noored pered.

Kodanikualgatuse “Maale elama” eesmärgiks on muuta ühiskonna hoiakuid maal elamise suhtes teadlikumaks ja positiivsemaks ning selle kaudu soodustada linnast maale elama asumise trendi.

Projekti viivad MTÜ Partnerluse eestvedamisel ellu Setomaa Valdade Liit, Eesti Külaliikumine Kodukant, Valgamaa Partnerluskogu, MTÜ Kating Noored ja MTÜ Minu Otepää. Projekti rahastab regionaalministri valitsemisala ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Lisainfo leiab siit.