Ivari Padar asutab tuleval aastal uue talurahvapartei

Ivari Padar, kelle volitused europarlamendi saadikuna peagi lõppevad, on otsustanud pärast seda kolida tagasi oma Võrumaa tallu ja rajada uue talurahvapartei, mille peakontori jaoks hakkab rentima ruume oma kodutalule lähedal asuvas koolireformi tuulte meelevalda jäänud Parksepa keskkoolis.

“Kui Eestimaa Rahvaliit nii öelda lagunes, jäi sellest suur tühimik,” ütles Padar. “Kohtun pidevalt maainimestega ja põllumeestega ning näen, et vajadus uue talurahvapartei jaoks on väga väga suur.”

Ivari Padar. Foto: delfi.ee
Ivari Padar. Foto: delfi.ee

Padar lisas, et põlise põllumehena näeb ta, et sotsiaaldemokraatlik erakond ei seisa piisavalt maainimeste huvide eest ja seetõttu plaanib ta sotside seast aasta pärast lahkuda. Samuti on Padar linnaelust väsinud ja kavatseb igal juhul pärast europarlamendi saadiku ametiaega maale tagasi kolida.

“Maainimesed lahkuvad praegu massiliselt Soome tööle. Navi külast on juba kaks kolmandikku Soome tööle siirdunud, ülejäänud töötavad Jaagumäe talus,” rääkis Padar. “On viimane aeg midagi reaalset ette võtta, et elu maal täiesti välja ei sureks. Paraku ühtegit Eesti erakonda see probleem praegu ei huvita. Uus erakond ei hakka võitlema mitte üksnes põllumeeste, vaid kõigi maapiirkondades elavate inimeste huvide ees.”

Kuna peagi suletakse Võrumaal asuv Parksepa keskkool, siis jäävad koolimajas keskkooliklasside ruumid vabaks. Sinna plaanib Padar luua uue partei peakontori. Kindel on see, et peakontor ei koli mitte kunagi Tallinnasse. Eesmärk on partei tegevust juhtida just maalt.

Mis täpsemalt erakonna nimeks saab, pole veel otsustatud. Nimevariantideks on praegu maarahvaerakond ja talurahvaerakond. Partei kaasasutajate hulka kuuluvad nimekad poliitikud ja põllumajandustegelased, kelle nimesid siiski praegu veel ei avaldata. Teadaolevalt plaanivad parteiga liituda ka Arnold Rüütel ja Ester Tuiksoo, välistatud pole isegi Toomas Hendrik Ilvese liitumine pärast presidendi ametiaja lõppemist.

One thought on “Ivari Padar asutab tuleval aastal uue talurahvapartei”

Kommenteerimine on suletud.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap