Esimese Hindpere laulukonkursi võitis ansambel Avaja

Ansambel Avaja
Ansambel Avaja

Ansambel Avaja Türilt noppis Jõhvi kontserdimajas toimunud vokaalansamblite konkursil „Kõnnib kevad …” esikoha meesansamblite seas ning viis koju grand prix’ – Jõhvi vapilooma hirve pronksist kuju. Naisansamblitest oli parim Viska Viit Põlvamaalt ja segaansamblitest võitis Annabre Jõelähtmelt. Publikupreemia pälvis segaansambel Tammiku Ida-Virumaalt. Eriauhinna  Hindpere koha-nimelise laulu esituse eest sai naisansambel Lüüra Kambjast. Parima arranžeerija auhinna sai Ave Avamere Türilt.

Laulukonkursil esitati Jõhvist pärit tuntud helilooja Hans Hindpere loomingut. „See konkurss oli nagu heatujuliste ja lõbusate laulude kontsert, millel osalesid väga hea tasemega  ansamblid Eesti erinevaist paigust,“ ütles Hindpere laulukonkursi žürii esimees, Vanemuise kontserdimaja direktor Kulvo Tamra.

Ida-Virumaa rahvakultuurispetsialisti Erika Kõllo sõnul oli tegemist  väga hästi korraldatud lauluvõistlusega, mis näitab Ida-Virumaa positiivset palet. „Konkursi eesmärgiks on väärtustada  Jõhvist pärit helilooja Hans Hindpere loomingut, mis sobib suurepäraselt ansamblite repertuaari,“ ütles laulukonkursi korraldaja MTÜ Kultuuriveski juhatuse liige Ene Raudar.

Kõik osalejad said kingiks korvi Jõhvi hõrgutistega (käsitööna valminud jõhvikad suhkrus ja jõhvikaküpsised ning iseküpsetatud köömneleib, šokolaad Pruun Kuld). Konkursil osales kümme vokaalansamblit Eesti erinevaist paigust, ettevõtmise  korraldasid MTÜ Kultuuriveski, Jõhvi kontserdimaja ja Jõhvi kultuuri- ja huvikeskus. Hans Hindpere oli Jõhvis sündinud helilooja, kelle loometee oli pikk ja viljakas.  Laulukonkursiga meenutati ka Hindpere 85. sünniaastapäeva, mis oli 18. märtsil.

Lisainfo:  www.kultuuriveski.ee

Konkurssi toimumist toetas Eesti Kultuurkapital.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap