Eesti pikamaasuusatamise meistriteks kroonitakse Andres Kollo ja Laura Rohtla

Kuuenda Estoloppeti pikamaasuusatamise sarja meistrikulla vääriliseks tunnistati sprinter Andres Kollo ja Laura Rohtla.

M15 klassi parim oli tänavu Juri Kovaljov ja N15 klassis võidutses ülekaalukalt Merilin Jürisaar. Kümnest kogu sarjale registreerunud võistkonnast oli edukaim Alutaguse Suusaklubi/A2K.Võitjate pidulik autasustamine toimub 16. märtsil Tartus klubis Atlantis.

Suusasarja juhi Indrek Kelgu sõnul püstitati Estoloppetil tänavu osalusrekord. “Erinevatel maratonidel startis kokku 10 084 suusatajat. Viie väiksema maratoni lühidistantsidel kokku veel 955 suusasõpra. Ka Mini Estoloppetil tegi kaasa arvukalt noori spordihuvilisi vanuses 3-12 eluaastat,” rõõmustab Kelk spordiala üha kasvava populaarsuse üle.

“Kõik kuus maratoni sõitis läbi koguni 188 suusatajat, keda premeeritakse samuti aastamedaliga,” täpsustas Kelk ja lisas, et Estoloppeti meistrimedaleid anti sel aastal välja 71. “Meistrimedali omanikeks saavad need, kes on sarjas läbinud vähemalt 12 maratoni. Huvi meistrinormi täitmise vastu näitab samuti selgelt tõusutrendi, sest maratonidel müüdi kokku 111 Estoloppeti passi.”

Alates sarja loomisest on sõidetud 71 suusamaratoni, lumepuudusel on ära jäänud viis. Kõik seni toimunud maratonid on läbinud seitse suusatajat – Kristjan Lood, Sulev Muru, Indrek Pak, Ulvar Pavlov, Arvo Raja, Kaarel Toss ja Margus Viisut. Estoloppeti sarja algusest on müüdud 1103 passi ning meistritunnistusi jagatud 550 korral.

16. Estoloppeti suusasarja pidulik lõpetamine ja parimate tunnustamine leiab aset 16. märtsil Tartus ööklubis Atlantis Ürituse “Suusad Nurka!” meeleolukate muusikapalade eest hoolitseb ansambel Regatt ning DJ-puldis valivad lugusid Kristjan Hirmo ning Cristo Rääbis. Klubi uksed avatakse kell 22.00 ja esimesel tunnil on kõikidele Estoloppeti suusanumbri ettenäitajaile sissepääs tasuta.

16. Estoloppeti sarja ametliku protokolliga on võimalik tutvuda veebilehel www.estoloppet.ee/koondtulemused