Obinitsa Muuseumis saab villast lõngategemist proovida

Obinitsa muuseumis saab 10. märtsil osaleda õpitoas “Villast lõngani”, kus saab näha ja ise järele proovida, kuidas villast lõnga saab. Õpitoa käigus tehakse läbi villa kraasimine jaühekordse lõnga ketramine, samuti vokiga lõnga korrutamine. Proovida saab koguni kedervarrega lõnga tegemist. Juhendajaks on rahvakultuurispetsialist Õie Sarv.

Tegemist on esimese õpitoaga sel aastal Obinitsa muuseumis toimuma hakkavas traditsiooniliste töövõtete tutvustamise sarjas, mille käigus tutvustatakse ja võrreldakse vanu töövõtteid tänapäevastega. Järgmiste õpitubadena on plaanis läbi viia seebi valmistamine, nööride-paelte punumine, vikatiga heinaniitmine, pistandaia tegemine ning taimedega värvimine.

“Villast lõngani” õpituba toimub Obinitsa Seto Muuseumitarõs 10. märtsil kell 12.00- 15.00.

Lisainfo: Kati Liiv, muuseum@meremae.ee, tel 785 4190, 524 2080.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap