Kristina ja Sylva Viin, Evelyn Grzinich ja Karolin Ott Võru Linnagaleriis

Märtsikuust on Võru linnagaleriis uued näitused. 4. märtsist on  galeriis Kristina ja Sylva Viini näitus “Initsiatsioon”, 6. märtsist Evelyn Müürsepa joonistuste näitus “Puud, varjud ja teised joonistused” ja 9. märtsist Karolin Otti näitus “Tagasi armastuse juurde”.

 “Puud, varjud ja teised joonistused”

Evelyn Müürsepp (eku) on Kagu-Eestis elutsev kunstnik ja kultuurikoordinaator. Pärast Tartu Ülikooli maaliosakonna lõpetamist on ta toimetanud vabakutselise kunstnikuna. Pärast loomemajade külastamist Soomes ja Islandil pani ta 2001. aaastal aluse Mooste KülalisStuudiole (MoKS). Olles multifunktsionaal MoKSis (koordinaator, koristaja, finantside leidja), on ta samal ajal jätkanud tegutsemist kunstnikuna, teinud koostöid performance ja helikunstnikega Eestist ja välismaalt. Kunstnikku huvitavad lisaks joone visuaalsetele omadustele ka joone tekke- ja väljendusvõimalused läbi heli, liikumise ja korduse. Näitusel “Puud- varjud ja teised tööd. Joonistusi aastaist 2009-2013” väljasolevate tööde jooneloome ongi sündinud keskendumisel kuulamisele ja liigutusele. Kunstniku tegemistega saab lähemalt tutvuda: maaheli.ee/eku

“Tagasi armastuse juurde”

Karolin Otti näituse kirjeldus: “Need turvalised kooliseinad, mis olid soditud erinevate seal õppinud tulevaste kunstnike poolt. See pidevalt kinnikiiluv lift, mis sind kolmanda korruse maaliklassi viis. See suur ruum, mis alati pilgeni kunstimaterjale täis. See hea ja soe enesekindlus, et ühel päeval saab sinust professionaalne kunstnik, kes veedab kõik oma tulevased päevad oma ateljees. See kõik oli justkui üks heleroosa mull, mille sees sa tudengina elasid. Ühel hetkel lõhkeb see heleroosa mull ja sa seisad toas, mis polegi see imeliselt avar ateljee ja sina pole ikka veel see professionaalne kunstnik… sest sul polnud raha. Sa läksid tööle, et teenida raha ja võimaldada endale kõik see, aga raha pole olnud piisavalt palju ja mis peamine: sul pole olnud enam piisavalt aega…
Ma seisan toas, mis pole isegi päris minu oma ja vaatan end ümbritsevaid asju. Need asjad räägivad mulle milliseid rolle ma olen vahepeal kandnud: kontorinaine, koduperenaine, rändur, naine oma mehele – neis rollides elades olen kaotanud aja, et keskenduda rollile, mida südames kõige rohkem igatsen. Ma võtan selle aja. Nüüd, selle näitusega. Ehk siis näitus keskendub minu kui noore naise minapildi leidmise otsingule ja enda erinevate rollide vahel jagamise konfliktile.”

Näitused jäävad avatuks kuni 28. märtsini. Galerii on avatud tööpäeviti kell 12-18.30 ning Võru Kandles toimuvate ürituste ajal. Näituste külastamine on tasuta.

www.vorulinnagalerii.ee

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap