Järvamaal alustas paarsada uut ettevõtjat

E-äriregistri andmetel alustas eelmisel aastal Eestis tegevust 19 203 uut ettevõtet, mida on 8,5 protsenti rohkem kui üleeelmisel aastal. Järvamaal tegutseb neist veidi üle ühe protsendi ehk 198 ettevõtjat.

Järvamaa arenduskeskuse ettevõtluskonsultandi Saima Piisneri selgitusel on maakonnas nüüd vähem kuus alustanud ettevõtjat.

Vähenemise üle Piisneri meelest põhjust rõõmustada pole, kuid see-eest edestas Järvamaa eelmisel aastal tegutsevate ettevõtjate arvuga (2796) Läänemaad ja sihib 173 ettevõtja jagu eespool olevat Jõgevamaad.

Möödunud aastal lisandus Järvamaale üle saja osaühingu, aga vähenes füüsilisest isikust ettevõtjate arv.

Kui justiitsminister Hanno Pevkur rõõmustas tänavu ettevõtjate registreerimise elavnemise üle, siis Piisner loodab, et maakonnas on põhjust rõõmu tunda selle aasta lõpul. «Loodame, et meilgi leidub inimesi, kes on majanduse taastumise suhtes optimistlikud ja julgevad alustada ettevõtlusega,» lisas ta.

Minister Pevkuri hinnangul näitab majanduslanguse lõppu ka pankrottide oluline vähenemine. Kui 2010. aastal registreeriti neid 492, siis 2011. aastal juba 256 ning eelmisel aastal 166.

Järvamaal registreeris 2012. aastal pankroti kolm ettevõtet, aasta varem oli neid kuus.  (JT)